Verrukkelijke quesadillas met guacamole

Mijn favoriete Mexicaanse gerecht: quesadillas. Gesmolten kaas is natuurlijk echt het einde. En dan al helemaal met zelfgemaakte guacamole! Dit is een recept voor een lekkere frisse guacamole. Je kunt de quesadillas maken als borrelhapje of als onderdeel van je avondeten. Voor op een tapasplankje of met een lekkere salade. En je maakt ze als volgt:

Ingrediënten:
6 knoflook & kruiden wraps (AH of Jumbo merk)
– 3 plakjes cheddarkaas
– geraspte oude kaas
– ½  paprika
– 125 gr. cherrytomaatjes

Voor de guacamole:
– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– 1 sjalotje
– ½ rood pepertje
– ½ limoen
– 3 teentjes knoflook
– peper en zout

Bereiding:
1. We beginnen met de guacamole. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en snij ze in de schil in blokjes. Doe deze blokjes in een schaaltje en prak met een vork tot een puree. Dit kan ook met een keukenmachine. Voeg vervolgens de tomaat in kleine blokjes toe en prak deze er doorheen.

2. Snij het sjalotje en het halve pepertje in kleine stukjes en roer deze door de guacamole. Voeg dan ook het sap van iets minder dan de halve limoen toe en de geperste knoflookteentjes. Breng dan op smaak met peper en zout.

3. Door met de quesadillas! Snij eerst de cherrytomaatjes en de paprika in kleine stukjes. Ik heb voor cherrytomaatjes gekozen, omdat die makkelijk klein te snijden zijn en de smaak is lekker zoetig.

4. Beleg dan een wrap met geraspte kaas, vervolgens de stukjes tomaat en paprika en als laatste een plakje in stukken gescheurde of gesneden cheddar. Leg de ingrediënten niet te dicht bij de rand van de wrap, dat handiger voor in de pan. Leg hier een andere wrap bovenop en druk een beetje aan.

quesa4

5. Doe de wrap in een koekenpan die op halfhoog vuur staat. Laat de wrap ‘grillen’ tot de onderkant bruinig en wat krokanter wordt. Als het goed is, is de kaas dan ook al aan het smelten. Draai de wrap om met behulp van een grote spatel, een platte pannendeksel of een plat bord. Als dan de andere kant van de wrap ook krokant en bruinig is, kan de quesadilla uit de pan.

quesa3

6. Snij de quesadilla in 6 puntjes en herhaal met de rest van de wraps. Serveer samen met de quacamole. NOMNOMNOM! Olé!

Tip:
Supermarkten verkopen soms ook verspakketjes waar alle ingrediënten voor de quacamole in zitten. Zeker een aanrader om te gebruiken! De zakjes voor guacamole in het schap bij de wraps en tacosaus raad ik dan weer niet aan.

Wanneer je het omdraaien van de quesadillas lastig vindt, kun je ook een enkele wrap voor de helft beleggen en dubbelvouwen. Dan draait het makkelijker.

quesa

 

Ga jij ze proberen? Laat het me weten!

Advertenties

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s