Vistortilla’s met kibbeling, avocado en roerbakgroente

Al sinds jaar en dag ben ik gek op tortilla wraps. Ze zijn smakelijk, makkelijk en ik probeer ook altijd weer nieuwe varianten voor de vulling te vinden. Zo maak ik ook graag quesadillas, dat recept deelde ik al eerder. Vandaag heb ik weer een heerlijke nieuwe! Deze keer is het een avondmaaltijd en bestaat de vulling uit kibbeling, roerbakgroente en avocado. Smullen.

De lekkerste tortilla’s vind ik de variant waar kruiden en knoflook in verwerkt zijn. Dit zijn de wat kleinere tortilla’s. De knoflook en kruiden geven een heerlijke extra smaak en raad ik je zeker aan om ook te proberen! Je kunt ze gewoon in de supermarkt vinden, tussen de andere tortilla varianten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 4 á 6 tortillawraps
– 400 gr. Mexicaanse roerbakgroente
– 2 rijpe avocado’s
– kibbeling (vers van de visboer, in een schaal uit de koeling of uit een diepvriesverpakking. Net wat uitkomt, maar hoe verser hoe beter natuurlijk. Zelf verdeel ik ongeveer 2 á 3 stukjes kibbeling over een tortilla)
– 125 gr. crème fraiche
– paprikapoeder, kerriepoeder, peper & zout
– een drupje olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:
1. Verwarm de kibbeling zoals aangegeven staat op de verpakking. Zelf doe ik het graag (zoals bijna alles) in de airfryer.

2. Snij de avocado’s in de lengte door midden en maak met een mes blokjes en schraap deze er vervolgens met een lepel uit in een bokje. Bestrooi met wat peper en zout en roer door.

3. Verwarm de roerbakgroente al roerend in een pan met wat olie. Wanneer de groenten goed warm zijn, voeg je de paprikapoeder en kerriepoeder naar smaak toe. Roer goed om.

4. Verwarm de tortilla’s in de magnetron of koekenpan. Besmeer dan een helft van een tortilla met crème fraiche. Leg hier wat van de roerbakgroente op en leg daarbovenop wat blokjes avocado. Vervolgens leg je hier weer een paar stukjes kibbeling op. Vouw de tortilla dicht. Ik vind het in dit geval om hem zoals op onderstaande foto te vouwen, in plaats van mijn gebruikelijke rollen. Dit komt door de kibbeling. Ik snij hem dan doormidden.

 Deze versie rol ik niet op, maar vouw ik. Dat is makkelijker eten met de kibbeling.

En dan lekker met je handen eten! (Nadat je ze hebt gewassen natuurlijk…)

Tip van Flip: Voor een zomerse, frisse variant kun je ook nog blokjes mango toevoegen aan de avocado. Ook kun je verse kruiden gebruiken, zoals peterselie. Ik gebruik qua verse kruiden meestal gewoon wat ik op dat moment toevallig in huis heb!

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s