Waarom ik om 2 uur ’s nachts naar de Oscars ging kijken

Dat ik van films houd, is zeker geen geheim. Eerder vulde ik al de Movies Movies Movies Tag in. Maar waarom stond ik om twee uur ’s nachts op om live naar de Oscars te kijken? Want terugkijken kan toch ook?

Het is eigenlijk heel simpel. Sinds ik mijn Pathé Unlimited kaart heb, ga ik regelmatiger naar de bioscoop en spaar ik de filmkaartjes van al mijn bezoeken. Hierdoor houd ik elk jaar bij hoeveel Oscargenomineerde films ik gezien heb en of ik het uiteindelijk eens was met wie of wat het beeldje kreeg. Het spijt mij zeer, maar nog steeds ben ik het eens met dat Leonardo Di Caprio hem een paar jaar geleden won. Er waren veel betere genomineerden toen. Maar dat ter zijde.

Elk jaar als ik mijn lijstje weer gemaakt had en ik op internet las wie de Oscars gewonnen had, dacht ik: “Wat had het mij leuk geleken als ik het live had gezien” Want alle filmpjes terugkijken op YouTube is toch net iets minder leuk.

Dit jaar heb ik mijn Pathé Unlimited zeven jaar, maar ongeveer drie jaar geleden mijn missie om de Academy Awardshow live te zien. Poging één mislukte vanwege geen tijd en geen mogelijkheid om te kijken. Vorig jaar was het mogelijk om het kijken, maar had ik weer geen tijd. Dit blogje is trouwens geschreven tijdens de vele pauzes die er tussendoor kwamen.

Maar hoe is het nu om de Oscars live te zien? Heel, maar dan ook heel leuk! Jimmy Kimmel blijft een leuke presentator en de hele show is gewoon heel leuk. Alle geplande grappen en presentatieduo’s. Ook leerde ik dit keer iets. Tijdens de show heb je een aantal optredens van liedjes uit films en waar ik nu achter kwam is dat dit de nummers zijn die genomineerd zijn voor beste filmnummer. Ik vind het werkelijk waar heerlijk om deze show live te kijken, want ik lig lekker chill in mijn unicorn-onesie met een dekentje en een lekkere kop thee.

Waarom ben ik dus om twee uur ’s nachts op gestaan om de Oscars te gaan kijken? Omdat ik als groot liefhebber van films en alles dat ermee te maken heeft. Omdat ik het zo leuk vind om al die mooie jurken te zien. Om de show in zijn geheel te zien. Om als eerste de speeches te horen en er niet eerst over lees op de NOSapp of in een bericht op Facebook met allemaal commentaar eronder.

Van het hele gebeuren heb ik een SnapChatverhaal bijgehouden. Deze is hieronder te zien.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Waarom ik om 2 uur ’s nachts naar de Oscars ging kijken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s