Dit was 2018

2018 was het eerste volledige jaar dat ik voor De Algemene Wanhoop schreef. Week in en week uit konden jullie van alles lezen. Reviews tot persoonlijke verhalen en van recepten tot bioscoopbezoekjes, jullie lazen het allemaal.

Zoals ik 2019 begin, begon ik 2018 met een terugblik naar 2017. De week daarop gaf ik tips over wat je kan doen als de trein niet rijdt naar aanleiding van de ervaring die ik in 2017 op kerstavond had.

In 2018 keek ik voor het eerst in jaren weer naar een ander Nederlands programma op de tv naast Wie is de Mol? Dit programma vond ik zo leuk dat ik er een heel stuk aan wijden. Ik heb het natuurlijk over De Luizenmoeder. Wanneer begint seizoen twee?

In maart schreef ik over waarom ik naar de Oscars ging kijken, werd het persoonlijk in de Let’s Get Personal tag, recenseerde ik Tomb Raider en schreef ik over mijn persoonlijke afspeellijst op Spotify.

In 2018 ontmoette mijn moeder Sarah, want dit was het jaar dat zij vijftig kaarsjes uit mocht blazen. Ter ere van haar verjaardag en omdat ze mijn lieve moeder is, vertelde ik vijf redenen waarom mijn moeder geweldig is.

Jullie konden een week achter de schermen mee lezen in De wanhopige week van Deveny. Ook stelde ik De man van weinig woorden aan jullie voor. 2018 was het jaar van de avonturen van Deveny en Erik. De avonturen begonnen met bier brouwen.

Toen kwamen we in juni aan en waren we alweer bijna op de helft. De Algemene Wanhoop kreeg een nieuw logo en uiterlijk en ik schreef over de Urban Trail van Den Haag, die ik samen met mijn vader liep.

Juli was de maand waarin ik jullie twintig redenen gaf waarom Notting Hill de beste romantische komedie is. Verder recenseerde ik Eet als een Expert, vulde ik een zomertag in, gaf ik jullie het recept voor ciabatta’s met mozzarella, pesto en tomaat en konden jullie het voorlopig laatste bier brouw-avontuur lezen.

Naast de avonturen in bier brouw-land konden jullie ook in een vierdelige serie de avonturen van Deveny en Erik in IJsland lezen. Onze reis naar IJsland was mijn persoonlijke hoogtepunt van het jaar.

Wij zijn in september aangekomen. Deze maand begon ik met mijn stage in Rotterdam en schreef ik waarom ik geen koffie drink.

In Back to the Parents schreef ik over dingen waar ik aan moest wennen nu ik weer tijdelijk bij mijn ouders woon. Ook schreef ik over hoe ik de 4 mijl van Groningen beleefde en bestond De Algemene Wanhoop één jaar! Vanwege dat jubileum blikte ik terug op mijn wanhopige eerste jaar.

Voor het eerst keek ik een film in een 4DX zaal, ging ik voor de derde of vierde keer naar Five Guys en vulde ik dankzij een vriendin de End of the Year Book Tag in.

De meeste mensen kijken uit naar de Top 2000, maar ik kijk elke eerste en derde vrijdag van de maand uit naar The Ultimate Twenty Plus One, de hitlijst/afspeellijst die ik samen met mijn vader en een vriend bijhoud. Ook vertelde ik over wat Kerst voor mij perfect zou maken.

Nu zijn we aangekomen bij 2019. Wat dit jaar voor jullie en mij in petto heeft kan ik nog niet vertellen. Ik hoop op een jaar met genoeg avonturen om over te schrijven, maar voor nu was dit 2018.

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s