“And the Oscar goes to…”

Aanstaande zondagnacht ga ik deze woorden meerdere keren horen, want het is weer bijna tijd voor de Oscars! Ik kijk hier al een hele tijd naar uit en ik heb er erg veel zin in. Als filmfreak ben ik erg benieuwd wie er met het gouden beeldje naar huis gaat en of mijn favorieten daar tussen zitten. Vandaag deel ik met je mijn favoriet voor beste acteur, actrice en film. Want alle favorieten voor de 24 categorieën wordt wel een beetje te veel van het goede.

Beste acteur
Ik heb in tijden niet zo erg genoten van een rol en film als van Joaquin Phoenix als Joker. Ik heb de film bijna ademloos zitten kijken in de bioscoop en ik hoop echt dat hij de prijs gaat winnen. Ik heb niet ontzettend veel films van hem gezien, maar als een film zag, dan vond ik zijn rol erg goed. De andere genomineerde zijn ook goed, maar ik denk dat Joaquin’s performance een klasse apart is dit jaar.

Beste actrice
Bij deze categorie zijn er twee actrices die ik het beeldje gun. Charlize Theron en Renée Zellweger. Maar mijn favoriet is toch echt Renée Zellweger. Ik ken haar voornamelijk van Jerry Maguire en Bridget Jones’s Diary, maar ook van Chicago en de Netflix-serie What/If. Ik vind haar een erg goede actrice en bij haar rol als Judy Garland in Judy zorgde er ook voor dat ik soms ademloos zat te kijken. Ook heb ik net als bij Joaquin Phoenix hele gesprekken met mijn vader gehad over deze twee rollen en de acteurs. Vooral de scene waarin ze Somewhere Over The Rainbow gaf mij kippenvel en tranen.

Beste film
Sinds een paar jaar probeer ik alles films, die genomineerd zijn, te kijken om zo een zo goed mogelijk oordeel te kunnen geven over welke film er moet winnen. Jammer genoeg is me dat nog niet gelukt. Wel heb ik er vijf van negen gezien. 1917 is een film waar ik het eerder al eens over gehad heb op De Algemene Wanhoop en is ook de film waarvoor ik hoop dat deze het beeldje gaat winnen. Het is een film die heel mooi gemaakt is en ook een verhaal heeft dat je nog niet gehoord hebt over de Eerste Wereldoorlog. Andere films die ook van mij mogen winnen zijn Joker en Jojo Rabbit.

Heb je weleens de Oscars live gekeken en een favoriet in een categorie?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s