Movies Movies Movies Tag

Als je me ergens gelukkig mee kan krijgen, dan is dat wel een goede film. Mij twee uur helemaal onderdompelen in een andere wereld of Ooooooo en Aaaaa zeggen bij een waargebeurd verhaal. Mijn Pathé Unlimited-pas is een van de dingen waar ik al bijna zeven jaar heel blij mee ben. Ik kan er ook heel erg naar uit kijken om een hele dag in de bioscoop te zitten en verschillende films te kijken.

Toen ik deze tag tegenkwam en de vragen las, vond ik dit een leuke manier om te vertellen over een aantal films en redenen waarom ik ze kijk. Want bij welke film ga ik een potje janken, met welk filmkarakter zou ik wel een beschuitje willen eten en welke drie films zou ik aan iemand aanraden? Je leest het allemaal en meer.

1. Als je even lekker wil huilen, welke film pak je dan?
De film waar ik het niet droog bijhoud is niet een film waar je het bij verwacht. Deze film is momenteel genomineerd voor een Academy Award voor beste film en ik heb er al eerder over geschreven. Dunkirk! Elke keer als ik deze film zie of maar stukjes dan gaan mijn traanbuisjes open en maar moeilijk dicht. Ik zeg altijd dat het komt door de muziek die heel indringend is en onheilspellend. Muziek die dus heel goed bij het verhaal past en zeker mij aanspreekt.

2. Wat is je favoriete film uit alle films die je in je bezit hebt?
Ooit was ik nog een fanatieke koper van DVD’s, maar sinds het tijdperk Netflix is ingetreden koop ik ze eigenlijk niet, wat ik soms wel zonde vind, want nu zie ik niet alle leuke extra’s. Deze vraag is ook een beetje moeilijk te beantwoorden, omdat een deel van mijn verzameling op mijn studentenkamer staat en een deel nog bij mijn ouders ligt.

Van de films die op mijn kamer liggen is de film Stardust mijn favoriete film. Een fantasyfilm, die net wat serieuzer is dan de gemiddelde fantasyfilm en vooral niet over de top met allemaal rare dingen. Het is dat het laat op de avond is, terwijl ik dit schrijf en ik morgen moet werken, anders had ik hem aangezet.

3. Als je beste vrienden kon zijn met een karakter uit een film, wie zou dat dan zijn?
Mmmm moeilijk Hermelien Griffel uit Harry Potter. Mijn vader zegt altijd dat ik net zo betweterig ben als zij, dus dat zou een goede match zijn. Plus dat ik dan, hopelijk dankzij mijn beste vriendin, heel goed kan toveren en allemaal trucjes kan doen. Zoals otters en puffins om me heen toveren wanneer ik maar wil of al het voedsel waar ik maar zin in heb. Volgens mij dwaal ik nu een beetje af.

4. Als je drie films zou mogen aanraden aan iemand, welke zouden dat zijn?
1. Tangled: Één van de leukste Disneyfilms die er is. Ik ken deze film zo goed dat ik hem bijna woord voor woord kan na vertellen.
2. Stardust: De reden is hierboven te vinden.
3. The Dark Knight Rises: Batman, geweldig. Wat moet ik er nog meer over zeggen?

5. Welk filmkarakter heeft het beste gevoel voor mode?
Anne Hathaway’s karaker Andy Sachs op het einde van de film The Devil Wears Prada. Ik houd heel erg van simpel en op het einde van de film heeft het meisje zonder gevoel voor mode een simpele maar erg leuke kledingstijl, die ik graag zou willen.

6. Welke film heeft je het meest geïnspireerd?
Deze vind ik erg moeilijk, want ik roep een paar keer per jaar dat een film zooooooo gaaf is en wat inspirerend. Ik ben gegaan voor het meest inspirerende stukje uit een film en dat is de speech van Winston Churchill in Dunkirk en The Darkest Hour. De zin: “We shall never surrender.” is sinds die film eigenlijk mijn motto geworden.

7. Welke film representeert het leven dat je eigenlijk zou willen leiden?
Ik ben erg tevreden met mijn leven, dus ik hoef niet het leven uit een bepaalde film te hebben. Wat mij wel heel leuk lijkt is om te leven in een Batmanfilm als Catwoman. De Christian Bale trilogie, niet de andere.

8. Welke film kun je steeds weer opnieuw kijken?
Dat zijn er veel. Over de jaren heen zijn er een aantal films die ik elk jaar minimaal een keer kijk: Love Actually, The Hunger Games, Batman, Dunkirk, Frozen, Tangled en zo kan ik nog wel even doorgaan.

9. Waar koop jij je films?
Zoals ik al eerder koop ik geen films meer. Toen ik ze nog wel kocht, was dat voornamelijk bij Bol.com en Media Markt.

10. Als je een relatie zou kunnen beginnen met een karakter uit een film, wie zou dat zijn?
Het is dat dit een blog is dus je kan niet weten hoe snel ik hierop reageerde en volgens mij kan mijn vriend ook wel voorspellen wie dit zou zijn. Bruce Wayne aka Batman gespeeld door Christian Bale of Ellis Jones door Michiel Huisman. Jummie, die zijn zooooooo leuk. Ik ga even zwijmelen in een hoekje.

En nu weet je meer over mij omtrent films. Nu eindig ik met de vraag wat jou favoriete film is. Laat het me weten in een opmerking hieronder!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Movies Movies Movies Tag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s