Ik ken een man…

“Ik heb een man gekend, die zei dat het in Alabama verboden is om een valse snor te dragen. Je mag geen valse snor op naar de kerk, dan maak je mensen aan het lachen. Dus die valse snor die mag niet meer, weet ik dan weer.” (Ik heb een man gekend – Yentl & De Boer).

Yentl & De Boer zongen het al: ik heb een man gekend en die zei… Ik ken ook zo’n man. Hij verzint zelf zijn eigen spreekwoorden en uitdrukkingen en vraagt zich dingen af die ik mijzelf nooit zou afvragen. Misschien komt het doordat ik zelf geen borsthaar heb, maar ik heb mijzelf nooit afgevraagd wat er zou gebeuren als je je borsthaar föhnt. Hij wel.

Hij zal nooit “kwart over zes” zeggen, want hij zegt “kwart voor half zeven”.  Als je dan verward reageert, zegt hij simpelweg: “Mensen zeggen het te weinig, daarom begrijp je het niet meteen”. Iets met out-of-the-box denken…

Ik ken een man die normale spreekwoorden saai doet lijken en als in je hoofd toch alles al door elkaar loopt, kun je net zo goed “Als de kippen op stok zitten, dansen de muizen op tafel.” zeggen. Dat dekt net zo goed de lading. Of over Temptation Island: “Ze doen het daar als legkonijnen… uhh… kippen. Ik weet niet meer wat ik wilde bedoelen.”.

out of the box
Bron

Je kent ze wel: van die mensen die alle films al hebben gezien en wanneer je een film met ze kijkt, verraden ze alles, nét voordat het gebeurt. Ik ken een man met wie je nooit een National Geographic documentaire kijkt. Hij heeft ze op de één of andere gekke manier allemaal al gezien, ook de gene die niemand heeft gezien en de documentaires die nog uitgezonden of zelfs bedacht moeten worden. Hij voorziet je van commentaar, voordat David Attenborough ook maar een kans krijgt.

“Vroeger dacht ik altijd dat slangen uit het uiterste puntje van hun staart poepten, maar nu weet ik dat ongeveer vijf centimeter vanaf het puntje van hun staart een gaatje zit waaruit ze poepen. Wist je trouwens dat alle dieren last kunnen hebben van obstipatie?”.
(Dit vertelde hij niet tijdens een documentaire. Deze wijsheid kwam uit het niets. Onder het eten.)

Op het punt van vertrek: “Wist je dat er een diersoort is die naar popcorn ruikt? Ik dacht dat het luiaards waren… Ik Google het wel even!”

Deze man is niet in een couplet te vangen. Nog een laatste tip van hem: eet nooit twee dagen achter elkaar mosselen.

Sjon Hauser
Bron
Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s