2 jaar later: 6 soorten bezoekers van een wok restaurant

De Algemene Wanhoop bestaat twee jaar! Deveny schreef al in haar blog hoe een vriendin van haar en mij met het idee kwam om met dit jubileum eens terug te kijken op onze eerste blogs. Een super leuk idee!

Mijn eerste blogs voor De Algemene Wanhoop zijn recensies van toneelstukken, een ode aan mijn favoriete Nederlandse film en een recept voor ‘opgedirkte ragout met brood’. Die laatste behoort tot mijn best gelezen recepten en wordt nog steeds regelmatig aangeklikt.

Maar daarna kwam “6 soorten bezoekers van een wok restaurant”. Hierin onderscheidde ik verschillende soorten bezoekers van een wok restaurant: De Bejaarden, De Professionele All-You-Can-Eater, De Goed Geklede Poederdoos, De Zwijgende Stelletjes, Het Familie-uitje en De Feestvreters. Ik kreeg er een hele hoop leuke reacties op en af en toe wordt ook deze blog nog gelezen.

Ik ben nog steeds blij met deze blog. Ik zou de verschillende types nu waarschijnlijk net wat uitgebreider beschreven hebben, maar ben meer dan tevreden met de humor in dit “empirisch onderzoek voor een journalistiek hoogstandje van een blog”. Het valt me wel op dat ik hier –en in veel van mijn eerste blogs-  vooral (rechtenvrije) foto’s van anderen gebruikte. Tegenwoordig maak ik bijna al mijn afbeeldingen zelf.

Inmiddels zou ik nog wel een zevende categorie hebben: Deveny en Leonie die met hun Mattie Maaike (check de Instagram en Facebook van De Algemene Wanhoop maar) in een restaurant zitten. Dit type heeft uiterst luide gesprekken en zijn kieskeurige proevers. Verder verlaten ze AL-TIJD per ongeluk als laatste het restaurant, hoe laat ze ook gekomen zijn. Eén keer zijn we er een soort van uit gezet. Het personeel is meestal al bezig met het schoonmaken en de eersten van hen zijn al naar huis gegaan. Sorry aan alle restaurants in Groningen.

Ik genoot bij “6 soorten bezoekers van een wok restaurant” ontzettend van het eindelijk kunnen schrijven over de gekke en merkwaardige dingen die soms in je omgeving gebeuren. Ik heb dat daarna dan ook nog zeer regelmatig gedaan. Het zijn tegenwoordig mijn favoriete blogs om te schrijven, zoals het “Huilend Efteling Echtpaar”, “Zwembad-douche-rituelen (help)” en “De Avonturen van een Winkelmedewerker”. Voor “De Avonturen van een Winkelmedewerker” ben ik altijd bezig met verzamelen van gekke en mooie situaties die zich voordoen in de schoenenwinkel waar ik werk. De winkel is eerlijk gezegd een walhalla voor merkwaardige gebeurtenissen.

Nog even dit jubileum aanpakken om al mijn trouwe lezers en volgers te bedanken voor alle tijd die jullie hebben gestoken in het lezen, liken en reageren. Dat vind ik geweldig! Op naar het volgende jaar met De Algemene Wanhoop!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “2 jaar later: 6 soorten bezoekers van een wok restaurant”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s