Huilend Efteling Echtpaar

Van een afstandje sla ik ze gade: een wanhopig schreeuwend echtpaar. Of nouja, zij schreeuwt. Hij zwijgt als het graf. Ondertussen zit hun kind in zijn buggy te huilen.

Een paar jaar geleden kwam ik de Efteling uithobbelen (daar is niets nieuws aan). Ik was klaar om de auto in te stappen en naar huis te toeven, toen ik nog even moest wachten tot iedereen uitgeplast was. Ik leun voor de ingang ergens tegen aan en kijk om mij heen. Langs mij heen lopen blije, maar zeer vermoeide mensen. Bepakt en bezakt met plakkerige suikerspin, Pardoes-knuffels en diep slapende peuters. Twee mensen doen niet mee.

Zij vraagt zich luidkeels af hoe hij het in zijn hoofd haalt. Wat haalt hij in zijn hoofd? Daar krijg ik heel snel antwoord op. Hij is bijna de hele dag weg geweest en popt nu uit het niets weer op. Hij heeft zijn vriendin of vrouw alleen achtergelaten in de Efteling samen met hun zoontje. Ze kan hem wel door elkaar schudden en haar stem wordt steeds luider. Haar woede uit zich in spuug, een vuurrood hoofd en tranen. Zij schaamt zich niet meer tegenover de langslopende, verbaasde mensen. Hij duidelijk wel.

Hij blijft nog steeds stil. Hij vertelt maar niet waar hij geweest is en vanwaar hij nu ineens opduikt. Ondertussen troost hij wel zijn huilende zoontje. Ze blijft hem vragen waar hij in godsnaam de hele dag geweest is en waarom hij niet bij hun was. Ze had hem meerdere malen gebeld, maar hij had niet opgenomen. Hij zucht, maar kijkt schuldbewust.

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden, maar ik denk nog regelmatig aan dit spektakel. Ik brand nog altijd van nieuwsgierigheid. Hoe is het afgelopen met dit paar? Zijn ze nog bij elkaar? Waar was hij? Wie of wat verkoos hij in hemelsnaam boven de Efteling-dag met zijn gezin? Raar toch?

Ik moet jou, mijn lezer, hier toch achterlaten met een cliffhanger. Ik blijf voor een mysterie staan.

Meneer, als u dit toevallig leest: WAAR WAS U DE HELE DAG?

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Huilend Efteling Echtpaar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s