Gelukzalig wegfladderen bij De Vlindertuin

Een hele tijd werd er geheimzinnig over gedaan door mijn ouders, maar op mijn verjaardag vertelden ze me eindelijk dat we die avond gingen eten bij De Vlindertuin in Zuidlaren. Dit etentje was naast mijn verjaardag ook voor mijn afstuderen van afgelopen augustus. Ik heb nog niet zo vaak gegeten bij een Michelinsterrenrestaurant, dus ik was er benieuwd hoe de beleving dit keer zou zijn.

Wat ik heel erg leuk vind aan eten in een sterrenrestaurant is dat ze me altijd speciaal laten voelen. Met hoeveel mensen je ook aan tafel zit of in het restaurant, ze weten precies wie je bent en de reden waarom je bij hen komt eten. Ik werd vrij snel gefeliciteerd voor mijn verjaardag en afstuderen en er werd aan mijn ouders gevraagd hoe zij hun verblijf in het huisje vonden waar zij dat weekend overnachtten. Het zijn van die kleine dingen die ik in een sterrenrestaurant en zo ook bij De Vlindertuin fijner vind aan voelen, dan in een ander gemiddeld restaurant waar je een sterretje in je toetje krijgt.

Iets anders dat ik ook heel leuk vind, is dat je voordat je begint met je menu je al verschillende amuses krijgt om te beginnen en dat die altijd zo lekker zijn dat je gelijk meer zin krijgt in de rest van de avond. Op een gegeven moment dachten wij dat we alles gekregen hadden en toen werden we weer verrast door iets nieuws. Vooral het soepje dat we gekregen hebben, was er goed op smaak gebracht en was volgens mij bij iedereen wel de favoriet.

Van het menu zelf kan ik moeilijk een gerecht kiezen dat echt mijn favoriet is, omdat ik eigenlijk alles heel goed en lekker vond. Alle smaken werkten samen en ik was blij dat ik bijpassende wijnen had, want die maakten de gerechten helemaal af. Wel voel ik me altijd een beetje onzeker als ik eerst wat wijn moet voorproeven of ik het lekker vind, want zo’n goede wijnkenner ben ik nu ook weer niet en ik bij bijna alle wijnen wel zeg dat ik het lekker vind. De gang met alle kazen is misschien wel mijn favoriet, want ik houd enorm veel van kaas en word altijd heel gelukkig van alle extra dingen die in een restaurant erbij krijgt, zoals geroosterd rozijnenbrood, noten en gedroogd fruit en druiven.

Als je denkt dat het eten voor de avond erop zit na het toetje, dan moet je ervoor zorgen dat je nog een gaatje over hebt. Zoals je amuses vooraf krijgt, krijg je na het menu ook nog verschillende chocolaatjes, een macaron en nog andere kleine lekkernijen naast je koffie of thee. Een heerlijke manier om een heerlijke maaltijd af te sluiten.

Mocht je het geld hebben en het er voor overhebben om eens bij een sterrenrestaurant te gaan eten, dan raad ik je echt aan om eens te gaan eten bij De Vlindertuin. Naast alles dat ik hier boven heb geschreven, is het echt een fijn restaurant om heen te gaan. Het bedienend personeel is niet enorm strak gekleed en heeft zeker tijd om een leuk praatje met je te maken dat niet geforceerd aan voelt. Ook zorgen ze ervoor dat je niet het gevoel hebt dan je heel lang aan het tafelen bent. Wij kwamen even over half zeven in het restaurant aan en vertrokken iets voor twaalf, maar ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat ik eeuwen aan tafel zat.

Bron

De Vlindertuin*
Stationsweg 41, Zuidlaren
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag
restaurant-devlindertuin.nl

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Gelukzalig wegfladderen bij De Vlindertuin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s