REVIEW: vega knakworsten en stoofpotje van Unox

Ik moet toegeven: als niet vleeseter mis ik toch sommige vleessoorten. Zo was ik altijd erg gek op burgers, kroketten en stoofvlees. Ik heb al goede vervangers gevonden voor burgers en kroketten, maar stoofvlees ontbrak nog. Het is alsof Unox het heeft geroken: ze hebben twee soorten stoofpotjes op de markt gebracht. Ook hebben ze een vegetarische variant van de ultieme Unox klassieker uitgebracht: knakworsten. Tijd om ze eens te testen!

Vegetarische Knaks
Vroeger kregen we vaak op zondag warme knakworstjes om op brood te doen. Vlees samengeperst tot worstjes uit blik. Gek eigenlijk. Wel lekker en nu dus ook vegetarisch. In een blikje zitten tien knaks. Ze zien er lichter uit dan de gewone en daardoor doen ze voor mij gelijk heel ‘vegetarisch’ aan (you know what I mean?).

De structuur en geur (die specifieke knakworstgeur) lijken hetzelfde als de originele knaks, maar de worstjes zijn wel wat minder wiggly. Ik kan echt geen ander woord bedenken voor hoe knakworstjes kunnen schudden als je ze uit de pan vist.

De smaak is op zich goed. Ze smaken naar mijn idee naar knakworstjes. Je hoeft deze dus ook niet te proberen als je knakworsten niet lekker vindt smaken of vindt stinken, want dan zal je hiervan hetzelfde vinden. Ik vind ze op brood op de één of andere manier minder lekker. Als ik een knakworst los op eet, vind ik het zeker lekker, maar in combinatie met brood lijkt er een gekke, wat muffe smaak aan te komen. Niet echt vies, maar ik koop ze denk ik niet snel nog een keer.

Vegetarisch stoofpotje
Zoals gezegd zijn hier twee varianten van. De ene variant bevat vegetarische kip, linzen, courgette en witte wijn. Ik testte de andere variant met vegetarisch rund, dadels en dubbel bier.

Het oordeel is snel: lekker! Ik heb het hier gecombineerd met ovenfriet, omdat patatje stoofvlees tha bomb is. Het lijkt me ook erg lekker met rijst of met boerenbrood. De verpakking bevat genoeg voor twee personen, maar ik als koosvriendloos heb het helemaal opgegeten. Doe dit thuis niet na, maar het bewijst wel het succes.

De verpakking suggereert dat er groente inzitten en dat is ook zo. Ondanks mijn ongezonde eterij, had ik wel behoefte aan verse groente, omdat ik niet het gevoel had dat ik echte groente at. Dat is natuurlijk niet zo gek als je eten uit een zakje komt. Het zogenaamde ‘rund’ proeft overigens als echt draadjesvlees en heeft niet de typische ‘vegetarische smaak’. De dadels proef ik niet, maar ik kan me voorstellen dat die wel de smaak versterken. De smaak van dit stoofpotje lijkt heel erg op de smaak van een frietje stoofvlees van de betere snackbar.

Dit is het ideale gerecht voor als ik geen zin heb om te koken, inspiratieloos ben of laat uit mijn werk kom met grote trek. Even opwarmen in een pannetje en huts daar is je comfortfood (met dus blijkbaar wat groente). Deze ga ik dus wel vaker kopen!

No Spon

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

7 gedachten over “REVIEW: vega knakworsten en stoofpotje van Unox”

 1. Het stoofpotje van Unox is buitengewoon smerig. Het is verschrikkelijk . Het is saus met in totaal 7 stukjes vlees voor 2 personen. Structuur vlees niet slecht. Het is geen vleesvervangers maar een soort jus. Geeft een overheersende smaakextract en de jus eromheen smaakt hetzelfde als dat je op een blad maggi ( lavas) bijt waardoor die sterke smaak uren in je mond blijft. Beslist geen aanrader.

  Like

 2. Vreselijk van smaak laat staan de geur …zonde hierdoor zou ik al n8x meer van dit gamma willen proeven ..vraag me af of ze dit zelf ook eten die het op de markt hebben gezet.dringend smaakpapillen laten nakijken

  Like

 3. Inderdaad klopt, deze bovenstaande revieuws. Ik vroeg mij namelijk wel 3 x af voordat ik ging eten of dit nog wel goed was ?? De geur is penetrant.. de smaak branderig. wat lijkt op bedorven eten.. dus Unox.. doe er wat mee. succes

  Like

   1. Hoi Leonie, ik heb net gelijk een bericht gestuurd met dezelfde reactie naar info@unox.nl.
    wel zo eerlijk maar denk dat ze het eigenlijk ook wel weten daar. Wel jammer dat het niet zo’n succes is. Ik blijf wel naar meer vegetarische afwisseling zoeken.. past ook in de tijd van de vleesconsumptie en productie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s