Hakuna Matata voor altijd

Nooit heb ik The Lion King in de bioscoop gezien, omdat ik simpel gezegd nog niet in the picture was in 1994. Ergens heb ik dit altijd jammer gevonden, maar ook fijn. Jammer dat ik nooit één van mijn favoriete Disneyfilms (en misschien wel van iedereen) op een groot scherm heb gezien. Het fijne vond ik dat ik Mufasa’s dood altijd makkelijk kon ontwijken op een tv. Maar, net als veel mensen waarschijnlijk, was ik erg benieuwd naar de remake.

Vanaf het eerste moment was ik verkocht. Alles zag er zo mooi uit en was zo goed nagemaakt. Ik zat echt te genieten en mijn ogen uit te kijken. Dit merkte ik ook bij iedereen in de zaal. Volgens mij was 80% van de mensen opgegroeid met de film, want ik heb het namelijk nog nooit zo rustig in een bioscoopzaal naar een Disneyfilm zitten kijken. Je hoort eigenlijk altijd wel geluid. Nu merkte je dat mensen er echt heengingen voor hun plezier en dat ze de film graag wilde zien.

Zoals ik al zei, was de hele film heel mooi weergegeven en vond ik de leeuwen en andere dieren heel realistisch overkomen. Maar waar ik eigenlijk nog het meest over verbaasd was, was de lucht. Dan denk je misschien “Waarom is de lucht zo bijzonder?” Ik vind lucht altijd er fascinerend en vooral als de zon opkomt of ondergaat, want dan heb je allemaal verschillende kleuren. In de film vond ik dit heel goed en mooi. Ik vraag me echt af of ze dit heel goed hebben nagemaakt op de computer of dat dit echte beelden zijn die ze heel goed gemixt hebben met de animaties.

Ik was ook erg blij met de acteurs. Veel acteurs ken ik van andere films of series en ik was daardoor heel benieuwd hoe ze deze alom bekende karakters tot leven zouden brengen met hun stem. Alle acteurs vond ik perfect gecast en heel goed klinken, zelfs Beyoncé als Nala. Ik heb namelijk een grote hekel aan Beyoncé en hier zeg ik geen sorry voor. Hierdoor was ik totaal niet blij toen ik hoorde dat zij de stem van Nala in zou spreken, maar gelukkig viel het reuze mee. Mijn favoriet is toch wel Seth Rogen als Pumbaa. Ik vind hem in het echt altijd heel grappig als acteur, maar zijn stem was perfect voor Pumbaa. Van elke scene waar hij in zat, heb ik genoten en ik zou de film alleen al voor hem nog een keer willen zien.

Als je van de originele animatiefilm houdt, dan vind je deze versie ook leuk. Het is soms een beetje wennen, omdat je jarenlang andere stemmen gewend was te horen en nu klinken sommige liedjes een klein beetje anders. De animatie is heel goed, maar soms een klein beetje emotieloos, omdat de dieren nu natuurlijker moeilijker emotie kunnen tonen. Een echte film voor de zomer!

The Lion King ****
Draait sinds 17 juli in de bioscoop

Bron Afbeelding

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s