All I want for Christmas is… – De Leonie editie

Mijn kersttraditie is dat ik geen kersttradities heb. Voor ik mijn vriend leerde kennen, deed ik nooit aan kerstbezoeken aan familie omdat dat van mij verwacht werd. Ik bracht mijn kerstdagen het liefst al tekenend/kerstfilms kijkend in mijn pyjama door en had nog nooit een kerstdiner van dichtbij gezien. Sommige jaren kwam het zo uit dat we Chinees bestelden en andere jaren maakte mijn oma groentesoep of stoofpeertjes. Vorig jaar schreef ik ook al over mijn afkeer van hertenpaté, gebraden konijnen en andere overdreven onderdelen van de kerstvreterij.

christmas1

Dat ik geen kersttradities heb in de zin van een kerstmaaltijd van de hele familie, spelletjes of het bezoeken van een meubelboulevard, betekent niet dat ik helemaal niets met Kerst heb. Deze Kerst hul ik mijzelf bijvoorbeeld weer lekker in glitters. In december mag dat eindelijk weer, de rest van het jaar noemt iedereen je ‘extra’. Ik heb dit jaar een recordaantal lampjes in de boom hangen en ik heb al een foto ontvangen van twee honden met een kerststropdas om.

Ook ben ik naar een ‘kaarsjesavond’ geweest in De Orchideeënhoeve (inclusief kerstmarkt, dus dat heb ik ook mooi meegepakt). Ik kan dat aan iedereen aanraden! Het is super sfeervol en overal staan kaarsen, zelfs op de meest onmogelijke plekken. Zo staan er tientallen kaarsen boven een waterval. Ik ben dus al vet voorbereid op Kerst dit jaar.

christmas4
Kaarsjesavond in De Orchideeënhoeve

Het maakt mij niet uit hoe jouw kerstdagen eruit zien, ik wil dat je ervan geniet. Dat ‘verplichte’ samenzijn met je oma is misschien zo slecht nog niet en van dat kerstkransje wordt je echt niet dik. Maar bezoek je oma ook gewoon in februari en als je in april glitters op je ogen wil, doe dat dan alsjeblieft.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet al het kersteten de rug toe keer. Er zijn twee onderdelen van het kerstmaal waar ik helemaal lyrisch van word als ik het in de winkels zie liggen en waar ik het hele jaar naar uit kijk. Je zou verwachten dat dat de kersteditie van de Allerhande is, maar dat is niet het geval. Het zijn de kersthagelslag en decembertoetjes. IJstaarten, sterretjes-funnies, kerstbomen van chocolade en sneeuwmannetjes die je gewoon kunt oplepelen. Van de hagelslag is hier in huis altijd een voorraad, zo kunnen we er tot februari van genieten, aangezien dan de paashagelslag weer komt.

Heb ik dan toch een kersttraditie?

christmas2

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “All I want for Christmas is… – De Leonie editie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s