Insta-goal: De Orchideeënhoeve

Je bent op expeditie in Midden-Amerika. Een leguaan staart je aan, fel gekleurde vogeltjes gillen hard en even verderop staat een vleesetende plant. Maar wat blijkt? Je bent gewoon in Luttelgeest en gaat zo een spekpannenkoek eten.

Zet je angsten aan de kant, want De Orchideeënhoeve is echt niet alleen maar een kas met orchideeën. De Orchideeënhoeve heeft honderden andere planten. Zo zijn er bananenbomen, olijfbomen en fel gekleurde tropische planten. Maar naast die enorme collectie flora, is er ook genoeg fauna te bewonderen én voeren. Zo is er de grootste vlindertuin van Europa met meer dan 2000 tropische vlinders die je om je oren fladderen. Ik heb ze niet geteld, maar je struikelt bijna over de schildpadden en de kooikarpers laten zich maar al te graag voeren. Het allerleukste is: alles is er overdekt. Je hoeft dus geen rekening te houden met het grillige Nederlandse poepweer.

sdr

De brutale, maar ó zo mooie Lori’s komen op je hand zitten als je met een bakje gele smurrie binnenkomt. Uitgebreid de tijd om alle kleuren op hun veren te zien. Maar pas op voor twee dingen: ze zullen proberen om het bakje uit je vingers te stelen en ze poepen. Met kracht. En dat verrast blijkbaar heel veel mensen. “KIJK UIT! DEZE KAKT!”. Ja Els, dat doen we allemaal wel eens.

 

Nieuw is het makirijk, met flamingo’s, alpaca’s, verschillende eenden soorten en je raadt het niet: ringstaartmaki’s. Ook weer ontzettend mooi opgezet, maar waar de vele schildpadjes alle ruimte hebben om op hun gemakje rond te kruipen, hebben de flamingo’s en alpaca’s toch wel een heel klein en kaal verblijf. Hopelijk verandert dat nog? Of is dat gewoon genoeg voor ze?

dav

 

De Orchideeënhoeve is een must als je van bloemen of vlinders houdt óf als je een insta-girl/boy bent, want insta-proof is het zeker! Veel junglehutjes voor de huiselijke sfeer en de hangende bloementuin is al helemaal goals. Honderden kleurrijke bloemen om je koppie en op de rand van één van de vijvertjes kun je de leukste foto’s schieten. Ondertussen kan je moeder dan even tot rust komen op één van de vele zitjes (die ook al goals zijn) met een kopje koffie van de bijbehorende bistro (die gewoon lekker betaalbaar is). Zoals je kunt zien, ben ik zelf niet zo insta-proof, maar mijn moeder vond de foto’s wel mooi.

sdr
orchideeenhoeveDe orchideeënhoeve is elke dag van het jaar geopend vanaf 9:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag openen ze een uurtje later. Alleen op Nieuwjaarsdag zijn ze gesloten. 

Toegangsprijzen, een plattegrond en meer info is te vinden op www.orchideeenhoeve.nl

No spon

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

3 gedachten over “Insta-goal: De Orchideeënhoeve”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s