8 leuke kerstfilms op Netflix

Allereerst wil ik iedereen een fijne Kerst wensen. Vorige week had ik het over de dingen die voor mij Kerst perfect kunnen maken. Op dat lijstje kwam een leuke (kerst)film kijken voorbij. Om de keuzestress wat te beperken en ruzies op de eerste kerstdag te voorkomen, heb ik een paar leuke kerstfilms van Netflix op een rijtje gezet.

Bron
A Christmas Prince
Journalist krijgt verhaal, gaat naar een niet-bestaand land, ontmoet prins, wordt langzaam verliefd en ontdekt de waarheid, wil die waarheid vertellen en dan gaat het goed mis. Een film met veel clichés en toch is hij heel leuk.

Bron
A Christmas Prince: The Royal Wedding
Persoonlijk vind ik deel één leuker. In deze film worden namelijk alle clichés met een hoofdletter C aangeduid. Soms zo erg dat het de lol en het kijken een beetje bederft. Alle clichés rondom Kerst, bruiloften en sequels komen in deze film ruim aan bod. De badguy uit de eerste film is één van de helden van deze film.

Bron
Christmas Wedding Planner
Deze film is niet alleen leuk om tussen alle bedrijven door te kijken. Als je wilt graag wilt trouwen met een kerstthema, kom je dankzij deze film er achter of dit gaat aanslaan of totaal niet. Sidenote: de mooiste boodschap van de film heeft niks met kerst te maken, maar met familie.

Bron
The Princess Switch
Dankzij Vanessa Hudgens bracht deze film me deels terug naar de tijden dat High School Musical mijn favoriete film was. Een film die een beetje lijkt op The Parent Trap, maar dan in een niet bestaand Europees land rond Kerst. Qua logica roept deze film redelijk wat vragen op. Verder komt er in deze film een kleine hint naar vrouwenemancipatie naar voren. Erg heftig voor een kerstfilm. 😉

Bron
Christmas With a View
Een film waarbij eten deels een hoofdrol heeft. Ook deze film heeft een mooie boodschap over familie en de zoektocht die daar voor nodig is. Deze zoektocht heeft deels met kerst te maken. Wel vraag ik me af wie de naam voor deze film heeft verzonnen, want die vind ik persoonlijk niet passen.

Bron
A Wish For Christmas
Wanneer de kerstman je wens voor moed in vervulling laat gaan en je eindelijk voor jezelf op kan komen. In een notendop is dat het verhaal en de boodschap van de film. Ook komt romantiek om de hoek kijken, maar in deze film vind ik die op het einde niet geheel op zijn plaats staan.

Bron
Mannenharten
Ik houd helemaal niet van Nederlandse films, maar ooit had ik deel twee gezien en sinds die tijd was ik benieuwd naar deel één. De humor is verrassend goed in deze film en hij heeft een erg heel hoog AWWWWWWWWWWW-gehalte. Ook deze film heeft soms een licht serieus hintje dat ik erg goed vind.

Bron
Christmas Inheritance
Koekjes en speelgoed. Twee dingen die regelmatig terug komen in deze film. Erg leuk gegeven is dat de hoofdrolspeelster in de serie The 100 (bijna) continu er vies uit ziet. Leuk om te zien hoe ze eruit ziet als ze een verwend nest speelt die tot inkeer komt en liever wordt.

Heb jij nog leuke kerstfilms gezien die niet op dit lijstje staan? Let me know! Heb ik ook iets leuks om te kijken deze dag.

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s