All I want for Christmas is…

Nee ik ga geen Mariah Carey nu voor jullie zingen. Dat doe ik liever achter gesloten deuren. Iedereen heeft van die dingen die zijn of haar kerst perfect maken. Een haardvuur, kerstmuziek, kerstontbijt of iets heel anders. Vandaag deel ik met jullie de dingen die mijn kerst perfect maken.

Eten
Dit is geen grote verrassing voor veel denk ik. Mijn vriend zegt altijd dat mijn dagen bestaan uit eten en slapen. Eten maakt elke dag beter, maar met kerst vind ik het altijd leuk om wat extra’s te doen. Ik ben altijd degene die het dessert bij ons thuis maakt. Ik besteed elk jaar veel tijd aan het bedenken van het toetje en daarna ook de uitvoering. Vaak ben ik erg kritisch en zelfs als iedereen het lekker vind dan vind ik wel een puntje van kritiek.

Films
Ik houd er heel erg van om onder een dekentje met een mok warme chocolademelk of thee een leuke foute kerstfilm te kijken. Het liefst zou ik op repeat Love Actually willen kijken, maar ik denk dat de rest daar niet zo vrolijk van zal worden. Naast cliché kerstfilms vind ik een gewone film ook heel leuk. Voordat we Netflix hadden, kocht mijn vader elk jaar een paar dvd’s voor kerst en dan was het altijd een hele happening om de juiste volgorde te bepalen waarin we ze gingen kijken.

Muziek
Zeker een keer per kerst zit ik voor de kerstboom en zing ik “Ik ben een kerstbal” van Bert en Ernie, terwijl ik naar mezelf kijk in een kerstbal. Fouter kan bijna niet, maar gelukkiger krijg je mij bijna niet. Vaak zing ik daarna luidkeels “Kerstezel” van Kinderen voor Kinderen en zo lang niemand mij tegenhoud blijf ik door zingen. Dan komt Mariah Carey zeker langs.

Spelletjes doen
Van Kolonisten van Catan tot 30 seconds en van Monopoly tot pesten. Spelletjes doen tijdens kerst vind ik heel leuk en vaak ben ik een stuk fanatieker dan normaal. Vooral weer met veel warme chocolademelk en andere lekkere dingen.

Cadeautjes
Ik vind het eigenlijk leuker als de cadeautjes ingepakt onder de boom liggen. Dat ziet er altijd zo leuk uit. Het uitpakken vind ik ook heel leuk, maar dan erna moet je al dat papier weer opruimen en dat vind ik altijd wat minder.

Mijn vriend en mijn ouders
Sorry voor de mensen die zich nu misschien een beetje buitengesloten voelen. Ik vind het heel leuk om met jullie kerst te vieren, maar voor mij is kerst perfect als ik dat kan vieren met mijn vriend en mijn ouders.

Kerstmuts én kersttrui
Last but not least. Ik weet niet hoe lang ik het al volhoud, maar ik draag de hele kerst lang een kerstmuts. Dit jaar komt daar eindelijk een kersttrui bij. Een rode met pinguïns.

Wat maakt kerst voor jou perfect?

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “All I want for Christmas is…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s