Kids-proof Speculaastiramisu

Ben je nog op zoek naar een lekker toetje voor de decembermaand? Bij mij thuis doet deze het echt goed, met name op Pakjesavond natuurlijk! Deze speculaastiramisu met speculaas, chocolademelk, mascarpone en slagroom heb je in een handomdraai in elkaar geknald en is heerlijk smullen. Het is zonder alcohol en koffie en dat betekent dat ook het kleine grut ervan kan genieten. Ik gebruik een ovenschaal van 16x22cm en dat is genoeg voor 6-8 personen.

Ingrediënten:
400 gr. mascarpone
400 ml. slagroom
50 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1 kop chocolademelk
1 tl. cacaopoeder
± 24 speculaasjes
Stroopwafels

Ovenschaal (16 x 22 cm)
Mixer
Spatel
Kom
Koekuitsteekvormpje (ster)

Bereiding:

1. Klop de mascarpone met 25 gr. suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.

47082587_341687069982116_8568164214525394944_n

2. Klop de slagroom met de andere 25 gr. suiker stijf en spatel vervolgens de mascarpone erdoorheen.

47191382_580335169069201_8809104501077180416_n

3. Doe de chocolademelk in een kommetje en drenk de speculaasjes één voor één in de chocolademelk. Begin de tiramisu met een laagje van de chocolade speculaasjes en doe hier vervolgens een laag van het mascarpone-slagroom mengsel op. Volg daarna weer met een laag speculaasjes. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn of de schaal vol.

46984700_770073263339082_7781287843250307072_n

4. Zeef de cacaopoeder gelijkmatig over de bovenkant van de tiramisu.

5. Laat de tiramisu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Dit is het enige minpunt. Je moet wachten…

47084984_296214704560877_2211778337758511104_n

6. Druk met een uitsteekvormpje voor koekjes vormpjes uit de stroopwafels. Ik heb sterren gebruikt, omdat ik dat wel toepasselijk vond voor december. Bij mij horen stroopwafels bij de vaste huisraad, maar als je geen stroopwafels wil gebruiken ter versiering, kun je eventueel met een sjabloon ook vormpjes maken met de cacaopoeder.

47025836_1748785515232525_8689258588348088320_n

En de laatste stap is… lekker van het resultaat genieten! Waarschuwing: wij hebben ruzie gemaakt over wie de schaal leeg mocht likken.

Tip: Je kunt de tiramisu ook in kleine glaasjes maken (bijvoorbeeld sap glazen). Gebruik dan voor 4 glaasjes 250 gr. mascarpone, 250 ml. slagroom en 10-16 speculaasjes. Verkruimel de in chocolademelk gedrenkte speculaasjes dan voordat je ze in de glaasjes doet.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

One thought on “Kids-proof Speculaastiramisu”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s