Burgers, boyfriend and bacon

Hamburgers… Naar bepaalde hamburgers kan ik echt uitkijken om ze op te eten. Gelukkig heb ik een vriend die ook erg van hamburgers houdt en daarom besloot ik hem te verrassen met een bezoekje aan Five Guys afgelopen weekend. Het werd voor mij de derde keer dat ik ging en voor hem de eerste keer.

Wat is er zo leuk en fijn aan Five Guys dat ik er al voor de derde keer heen ga? Ik ga er graag heen, omdat ik er van houd om zelf te beslissen wat er op mijn burgers komt qua toppings. Vaak kan ik in een restaurant niet kiezen tussen verschillende burgers, omdat ik het liefst alle toppings wil. Bij Five Guys kan je kiezen hoe groot je burger is en of je er kaas, bacon, beide of niks op wilt. Daarna kan je kiezen wat je er nog meer op wilt. Ik kies altijd voor sla, tomaat, augurk, rauwe ui, ketchup, mayonaise en jalapeño pepers. Vooral de jalapeño pepers zijn heel belangrijk, want ik houd van pittig.

Verder houd ik van Five Guys, omdat hun patat dubbel gefrituurd wordt. Het dubbel frituren zorgt ervoor dat ze heerlijk krokant zijn en ik vind ze niet eens vettig. Hier was ik de eerste keer heel bang voor. De afgelopen keren had ik elke keer de normale patat. De volgende keer ga ik de patat met cajunkruiden eens proberen. Tip! Neem altijd een kleine patat. Ook als je een grote eter bent. Er wordt namelijk dubbel zoveel patat gegeven als dat er in het bakje past, dus je hebt altijd een grote portie.

Wat ze bij Five Guys ook goed kunnen maken zijn milkshakes. Ik vind milkshakes erg lekker, maar vaak durf ik ze niet te nemen, omdat ik altijd bang ben dat ik snel vol zit of dat ze chemisch smaken. Bij Five Guys weten ze gelukkig hoe ze een lekker milkshake kunnen maken. Mijn vriend had een bananenmilkshake en die smaakte naar net rijpe verse bananen. Geen idee of ze er verse bananen in doen of dat hele goede siroop hebben, maar het smaakte zo goed dat ik bijna nog een milkshake had gehaald ondanks dat ik vol zat.

Naast dat je dus een smaak kan kiezen, kan je ook bacon toevoegen. Nu hoor ik je al denken “Gadver Deveny dat is toch niet lekker?” Daarom wil ik je de volgende vraag stellen: “Houd je ervan om stroop op je pannenkoek met spek te doen of houd je heel erg van salted caramel?” Dan vind je bacon in je milkshake misschien ook wel lekker, want net als je pannenkoek met spek of salted caramel combineer je zoet en zout. De bacon overheerste helemaal niet, doordat het kleine stukjes waren. Ik zal het niet elke keer nemen, maar ik zal het zeker niet weigeren als ik het aangeboden zou krijgen.

Rechtsvoor de vanillemilkshake met bacon

Het laatste dat ik heel leuk vind aan Five Guys is de frisdrankmachine. Als je frisdrank bestelt, krijg je een beker mee die je zelf kan vullen. Bij Five Guys hebben ze een machine waar je uit veertig verschillende frisdranken kan kiezen. Toen ik dit een keer had, dronk ik in ongeveer anderhalf uur tijd anderhalf liter frisdrank op. Het was volgens mij toen een wonder dat ik niet stond te springen door de suiker.

Het enige dat misschien niet zo leuk is aan Five Guys is de prijs. Vergeleken met andere burgertenten betaal je een stukje meer. Ikzelf denk dat altijd “Hoe meer toppings je neemt, hoe goedkoper je uit bent”, maar als je maar één of twee toppings neemt ben je misschien wat duur uit. Het gaat ook deels om de ervaring en je krijgt goede kwaliteit voor je geld. Ondanks de prijs raad ik iedereen aan om een keer te gaan eten of drinken bij Five Guys. Zeker als je een hamburgerliefhebber bent.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Burgers, boyfriend and bacon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s