Terugkeer van de Nederlandse muziek

Als ik ergens niet van houd is het Nederlandse films en Nederlandstalige muziek. Die laatste doet het de laatste tijd goed, want ik luister zo waar weer een beetje naar de Nederlandstalige muziek. Ik weet niet wat er precies gebeurt is, maar ik vind het weer een klein beetje leuk om er naar te luisteren. Sinds dit jaar heb ik weer een paar Nederlandse nummers in mijn afspeellijst staan en dat was heel lang niet zo.

Ik weet niet precies wanneer deze omslag is gebeurd, maar ik vind het oprecht niet erg. Het was niet dat ik geen Nederlandse muziek luisterde. Eens in de zoveel tijd wordt er een Nederlands nummer geplaatst in The Ultimate Twenty Plus One en de beste vriend van Erik luister eigenlijk alleen maar naar Nederlandse muziek. Ik word er genoeg door geprikkeld en misschien het daardoor ook gewoon gekomen. Ik luister namelijk nooit naar de radio en luister vaak alleen maar naar mijn eigen afspeellijst op Spotify. Op dit moment heb ik drie favorieten. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ik lekker kan meezingen en hebben of een mooie melodie of een lekkere beat.

Claudia de Breij – Mag Ik Dan Bij Jou
Dit nummer ken ik door The Ultimate Twenty Plus One, maar ik heb er toen het er in stond nooit echt naar geluisterd. Pas toen ik op Spotify zat te kijken bij verschillende afspeellijsten naar nieuwe muziek dat het nummer me pas echt op viel. Ik heb het toen gelijk in bij mijn favorieten gezet.

Suzan & Freek – Als Het Avond Is
Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe ik bij dit nummer ben gekomen. Dit vind ik helemaal niet erg, want het is een erg mooi en rustig nummer.

Nielson – IJskoud
Ik wist dat Nielson een nieuw album had, maar ik deed geen poging om er naar te luisteren, want ik luisterde niet naar Nederlandstalige Muziek. Toen de vriend van Erik weer eens Nederlandse muziek opzette, kwam dit voorbij en was ik verbaasd. Het beeld dat ik van Nielson was, was Beauty & De Brains. Ik was aangenaam verrast. Leuke bijkomstigheid is dat clip in IJsland is opgenomen en ik plekken herken waar ik afgelopen zomer ben geweest.

Nu ik weer een paar Nederlandse nummers leuk vind, wil dit niet gelijk zeggen dat ik weer naar alle Nederlandstalige muziek ga luitsteren. Wel sta ik er meer voor open en dat is al een hele stap vooruit!

Welk Nederlandstalige nummer moet ik volgens jou echt luisteren?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Terugkeer van de Nederlandse muziek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s