The Ultimate Twenty Plus One

Vorig jaar schreef ik er al eens kort over, maar vandaag zal ik meer vertellen over het ontstaan en bijhouden van The Ultimate Twenty Plus One. The Ultimate Twenty Plus One is de hitlijst die ik samen met mijn vader en een goede vriend al bijna zes jaar bijhoud. Elke eerste en derde vrijdag van de maand mailen we naar elkaar een nummer dat we erin willen zetten en een nummer dat we eruit willen halen. Maar hoe zijn we eigenlijk begonnen?

Eigenlijk houden we het al bijna zeven jaar bij. Want in januari/februari 2013 was de goede vriend een keer op bezoek. Nadat we gezamenlijk met mijn moeder gegeten hadden en terwijl we aan het afwassen waren, waren we aan het praten. Hoe we precies tot het idee kwamen, weet ik niet meer, maar ik weet nog wel dat ik ineens de mini laptop van mijn vader pakte om aantekening te maken in Word. Deze aantekeningen werden uiteindelijk onze ‘regels’. Al snel besloten we om elk vijf platen erin te zetten en The Ultimate Fifteen was geboren.

De lijst waarmee het allemaal begon

In het begin heette de lijst The Ultimate Fifteen, omdat we begonnen waren met zijn drieën en er elk vijf nummers in hadden gezet. In 2014 hadden we kort een vierde deelnemer. Doordat de samenwerking niet goed verliep, stopte ze na drie maanden. Omdat we geen extra nummers wilde verwijderen, besloten we extra nummers toe te voegen en werd The Ultimate Twenty Plus One geboren.

Zoals ik al eerder schreef hebben we een aantal regels en die gaan zoals volgt:
1. Een plaat die eruit is gegaan, mag er niet meer in;
2. Er mag maar één plaat van dezelfde artiest of groep in de lijst staan;
3. Eens in de twee weken voert iedereen één plaat in en één plaat af. Elke eerste en derde vrijdag van de maand;
4. Je mag niet je eigen platen eruit halen;
5. Platen worden verwijderd volgens een schema om een gelijke verdeling te houden.

Een laatste regel is dat er eigenlijk altijd een clip van het nummer moet zijn. The Ultimate Twenty houden we namelijk sinds het begin al bij op YouTube. Eigenlijk is dit de belangrijkste regel, maar die hebben we dus nooit officieel vastgelegd. Uitzonderingen worden er wel gemaakt voor als iemand heel graag een plaat erin wil zetten, maar er is geen clip van te vinden.

Na bijna zeven jaar is het nu een vast onderdeel (denk ik) geworden van ons allemaal. We hebben een appgroep, waarin we tussendoor appen over muziek en andere dingen. Ook mailen we nu consequent elke keer wat we erin zetten en eruit halen. Dit gebeurde in het begin namelijk niet. De afgelopen jaren hebben we ook verschillende thema’s gehad. Bij een thema zijn dan altijd weer speciale voorwaarden of juist helemaal niet. Zo hebben we thema’s gehad, zoals de soundtrack van een film of serie, Reggae, Jazz of Jazzy plaat, geboortejaar, Super Hero, Freedom en nog een paar andere.

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

4 gedachten over “The Ultimate Twenty Plus One”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s