Mijn favoriete Disneyfilms

Voor wie mij kent of mijn eerdere blogs heeft gelezen, is het geen geheim: ik hou van Disney. Met het druilerige weer van de afgelopen weken ben ik verslingerd geraakt in een soort oneindige marathon van Disney en Disney Pixar films. Vandaag zet ik mijn favoriete animatiefilms van Disney op een rijtje!

Beauty & The Beast
Met stipt mijn nummer één is Beauty & The Beast! Ik weet niet waarom ik nou juist deze film het allermooiste vind, maar hier krijg ik het meest dat ‘magische’ gevoel van dat we met Disney associëren. Zowel de animatie als de live-action versie met Emma Watson heb ik meerdere malen gezien en ik krijg er maar geen genoeg van. How does a moment last forever?

Sneeuwwitje
De eerste Disney videoband die mijn broer en ik kregen van mijn ouders (toen nog heel prijzig) was van Sneeuwwitje. Heel toepasselijk, want de eerste full-length animatie bewerking van een sprookje die de Walt Disney Company maakte, was precies deze film. Vervolgens hebben mijn broer en ik de film omme nabij 1000 keer gezien, niet overdreven. Misschien is het door deze herinnering wel één van mijn favorieten. Of natuurlijk gewoon door de grappige dwergen, enge stiefmoeder of de schattige diertjes die mee dansen (én schoonmaken, wat ik ook wel in huis zou willen hebben).

Frozen
Van de alleroudste, naar één van de nieuwste. Mijn ouders hebben Frozen nog nooit gezien, maar kunnen Let It Go bijna volledig mee zingen door de zangkunsten van yours truly. Eigenlijk vind ik het gezang aan het begin van de film het allermooiste (te horen in bovenstaand filmpje), maar dat blèrt dus niet zo lekker mee. Uiteraard vind ik Olaf en eland Sven het allerleukste aan Frozen. Ik vind het ook geweldig dat je (spoiler alert) niet vanaf het begin van de film weet hoe prins Hans nou eigenlijk echt is. Dat zie je niet vaak bij Disney films. Vaak, of eigenlijk bijna altijd, is het direct duidelijk of een karakter goed of slecht is, maar in Frozen is dat dus niet zo.

Tangled (Rapunzel)
Tangled werd misschien wat ondergewaardeerd, omdat het vlak voor de mega hit Frozen uit kwam. De humor en muziek zijn fantastisch, net zoals de mannen in de pub en ik ben ook een klein beetje verliefd geworden op Eugene/ Flynn Rider. Het slaan met de koekenpan vind ik op de één of andere manier ook heel grappig…

101 Dalmatiërs
Toen ik nog een mini-Leonie was, was ik altijd doodsbang voor Cruella De Vil en kon ik de film nooit uit kijken. Inmiddels gelukkig wel. Ik vind de speelfilm eigenlijk leuker dan de animatie-versie. Dat Dokter House en Arthur Weasley eerst voor Cruella werkten… Who knew? Ik ben dan ook altijd geobsedeerd geweest door dalmatiërs en ik moet nog altijd een klein beetje gillen wanneer ik er eentje zie. Alsof er weer een mini-droom uit komt. Ik kwam er alleen wel heel laat achter dat “De Vil” natuurlijk Engels is voor “duivel”. Mind was blown.

The Emperor’s New Groove (Keizer Kuzco)
Kuzco is totaal anders dan andere Disney films. Een totaal andere humor, maar deze is echt fantastisch. Hij is volgens mij niet zo heel bekend. Als ik in een Disney Store shop, kom ik hem in ieder geval niet veel tegen. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen. Deze film móet je gezien hebben en je zult de legendarische tekst “WRONG LEVER KRONK” begrijpen.

Teigetjes Film
Niet mijn grootste favoriet qua films, maar Teigetje is wel mijn favoriete Disneykarakter allertijden, samen met zijn depressieve vriend Eeyore. Samen beschrijven ze wie ik ben: stuiterend of depressief. The most wonderful thing about Tiggers, is Tiggers are marvelous things! Their tops are made out of rubber and their bottoms are made out of springs!

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer films van Disney waar ik ontzettend van geniet. Ik heb ze zelfs bijna allemaal gezien. Heb jij alle films uit mijn lijstje gezien? En wat is jouw favoriete Disney film?

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Mijn favoriete Disneyfilms”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s