The Man, The Myth, The Papa

Hij lijkt misschien een man van weinig woorden en dit interview vormt misschien geen uitzondering. Toch is hij de uitdaging aangegaan en nam tussen het radio luisteren en Patiencen op zijn computer tijd om met mij te kletsen. Ik ken hem niet anders dan een hardwerkende man die het allerbeste wil voor zijn vrouw en kinderen. Ik sprak the man, the myth, de Alfred, oftewel mijn vader.

img_20140826_112023

Oké pap, stel jezelf eens voor aan mijn lezers.
Ik ben jouw vader. Ik heet Alfred, ik hou van puzzelen, fietsen en wandelen. Ik hou ook van macaroni.

Wat is jouw favoriete ding om samen te doen met mij?
Een broodje kroket eten. Dat is een traditie van ons, die met de jaren is gegroeid. Dat begon ooit een keer toen ik met jou naar het ziekenhuis was geweest voor een allergieonderzoek en we vonden dat we wel een kroket verdienden. Sindsdien eten we altijd een broodje kroket als we samen op pad zijn. Ik ben inmiddels vegetariër, maar maak voor kroketten nog wel eens een uitzondering. Brand me niet af, ik kan er niets aan doen.

Wat is jouw favoriete herinnering van ons samen?
Ik heb heel veel hele leuke herinneringen samen, waarom stel je zulke vragen?
Noem gewoon wat.
Nou, de uitreiking van jouw beide diploma’s van de universiteit waren wel hoogtepunten en je HAVO diploma natuurlijk ook. Ik was al bijna mijn 50ste verjaardag in de Efteling vergeten, maar dat was ook heel leuk. We hebben toen in het Eftelinghotel geslapen en zijn twee dagen in de Efteling geweest. Over drie jaar wordt ik trouwens 60, dus je hebt nog even tijd om te sparen en je druk te maken over hoe je hier overheen komt.
Disneyland?

Wat is mijn meest irritante eigenschap? (dan kunnen anderen daar mee instemmen)
Dat je altijd alles achter je laat slingeren. Mijn moeder voegt er lachend een hele harde: “JA!” aan toe, “Als jij thuis komt, ligt er hier een spoor van spullen waarvan ik niet snap waar ze vandaan komen.”. En dan vinden we het de volgende ochtend nog steeds.

Meestal probeer ik het voor het slapen gaan op te ruimen, maar daar moet ik blijkbaar nog aan werken. Wat is mijn leukste eigenschap dan?
Humor. Je lost veel dingen met humor op.

Wat is jouw irritantste en leukste eigenschap?
Ik kan af en toe ongeduldig zijn als er eten in mijn maag moet, net zoals jij. Mijn leukste eigenschap vind ik dat ik ook veel dingen met humor probeer op te lossen, alleen snapt niet iedereen die humor.

Vind je dat wij op elkaar lijken?
In deze eigenschappen wel, maar ik ben wel minder slordig dan jij. Is er ook iets wat niet zo nadelig is voor mij? Ooh, moet dit nadelig zijn voor mij dan? Jij bent meer een avondtype en ik ben meer een dagtype.

Bedoel je dat jij op Koninginnedag rustig om 8 uur ’s morgens tompoucen gaat halen?
Bijvoorbeeld, al heb ik dat al heel lang niet gedaan. Maar dat is echt slim om te doen hoor, dan is er nog niets afgezet en zijn er nog veel tompoucen!

49645534_355430518380055_1616834236646424576_n

Even een tip voor de jongelingen onder ons. Je bent al 31 jaar getrouwd met mama, wat moet een man doen om dat vol te kunnen houden?
Harde lach en dan een lange stilte. Je moet mensen nemen zoals ze zijn. Je moet de nadelen accepteren van iemand als je die gene leuk vindt, dat is in alle relaties, ook in vriendschappen.

Wat wil je nog tegen de Wanhopige lezers zeggen?
Maak veel reclame voor Leonie haar blog en blijf ze lezen! Aan alle lezers wens ik een heel goed 2019!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “The Man, The Myth, The Papa”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s