Insta-doggo’s: de leukste honden-Instagramaccounts

Ik maak er geen geheim van: ik hou van honden. Als ik een beetje een emotioneel-onstabiele dag heb, kan ik nog wel eens een traantje wegpinken als ik een echt heel schattige puppy zie of een hond die gek loopt (zeg me alsjeblieft dat ik niet de enige ben). Sinds kort heb ik Instagram aangemaakt en uiteraard ging ik op zoek naar de leukste Instagram accounts over honden die ik kon volgen. Zie hier mijn tips!

I’ve Pet That Dog (@_ivepetthatdog)
Gideon is een jongen van 10 jaar die foto’s maakt met de honden die hij geaaid heeft. Hij plaatst ze op Instagram met een verhaaltje over de betreffende hond, met hobby’s van de honden, zoals het achterna zitten van eekhoorns. Hoe puur wil je het hebben? Nou, dat trekt dus een dikke 21.000 volgers.

WeRateDogs (@weratedogs)
“Your only source for professional dog ratings” plaatst foto’s van trouwe viervoeters en geeft ze een cijfer op basis van onder andere hun looks, bezigheden en oren. Spoiler: alle honden scoren boven perfectie. Zo scoort Nicholas 14 van de 10 en Archer 13 van de 10. Op Twitter besteden ze overigens veel aandacht aan onderzoek en behandeling van honden met kanker en boosten ze crowdfundingsacties onder de slogan “H*ck Cancer”.

Charlie (@charlie_the_golden18)
Golden Retriever Charlie geeft je een kijkje in zijn hondenleven via hilarische filmpjes met ondertiteling. Als echte Insta-boy doet hij aan voedsel reviews en vertelt hij je hoeveel ‘blebs’ yoghurt nodig heeft. Ook zijn confrontaties met het bad en kat Sophie komen aan bod.

View this post on Instagram

Charlie’s food review part 12.

A post shared by Charlie The Golden (@charlie_the_golden18) on

Dogs In Food (@dogs_infood)
Deze persoon heeft serieuze photoshop-skills. Ze photoshoppen hoofden van honden in voedsel. Het leukste is dat je zelf ook een verzoek kunt indienen of ze dit ook met jouw eigen harige vriend willen doen.

View this post on Instagram

Pupberry 😋 . . @bluestaffy

A post shared by Dogs In Food (@dogs_infood) on

DOGS (@sweet.puppy.house)
De naam van ‘DOGS’ verraadt het al: een eindeloze stroom aan foto’s van honden in alle soorten en maten. Het liefste zou je hier door je beeldscherm kruipen en ze stuk voor stuk aaien.

View this post on Instagram

😀♥

A post shared by DOGS (@sweet.puppy.house) on

Bubba J. (@bubba_thebear_)
Bubba lijkt een klein beertje met net iets te grote oren, maar is eigenlijk een Duitse Herder-puppy. Op zijn Instgram zie je zijn puppy leven en zie je hem zo langzamerhand opgroeien van pupper tot doggo. Hij is nu nog klein en pluizig, dus wees er snel bij!

Twittertip: Thoughts of Dog (@dog_feelings)
In mindere versie te vinden op Instagram, maar wel leuk voor de personen die nog op Twitter zweven: Thoughts of Dog! Deze good boy laat je bijna dagelijks weten wat er in zijn koppie omgaat. Zo is hij geobsedeerd door de Skittle onder de koelkast en zijn knuffelolifant Sebastian. De “Gooooob morning” waar zijn tweets vaak mee beginnen, is inmiddels verkrijgbaar op mokken en t-shirts.

Wat zijn jouw favoriete accounts op Instagram om te volgen?

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Insta-doggo’s: de leukste honden-Instagramaccounts”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s