Oestrogeen Overload in Tuinland

“MARIEKE! MARIEKE! HIER KOMEN! HAHAHA, NET WAT VOOR JOU, JOH!”. Gillend rennen twee vrouwen achter elkaar aan langs de lampen, plantenpotten en sierkussens. Even verderop staan twee jonge mannen met een pantalon en een strikje om hun nek slagroomsoesjes uit te delen. Als je dit goed leest, mist daar een kledingstuk. Laten we zeggen dat je hun tatoeages mooi kon aanschouwen. Terwijl de twee rennende vrouwen uitvechten of Marieke nu wel of niet naar de heren toe moet gaan, gaat een blozende 60-er giechelend met de mannen op de foto.

Dinsdag 13 november was het tijd voor de jaarlijkse Ladies Fair bij Tuinland. Dat kun je buiten al zien, want helaas moet ik toegeven dat het hele ‘vrouwen kunnen niet inparkeren’ vooroordeel hier pijnlijk waarheid werd. Een avondje uit voor ontsnapte huisvrouwen, waar niemand een plant koopt. Wel staat een er een rij voor de gratis broodjes beenham die zo lang is, dat je hem normaal gesproken alleen in de Efteling ziet.

tuinland2

Waar vrouwen zijn, daar is alcoholvrije prosecco en bonbons. Deze werden dan ook naar hartenlust geproefd. Verder waren er kraampjes met kleding, tassen, sieraden, olie, sjaals en nog meer chocolade. Alles wat een vrouw nodig heeft. Ik moet dan ook toegeven dat ik schandelijk dure chocolade heb gekocht en oprecht vrolijk werd van de portemonnees met een ster erop en de pepernotenpotten. Beetje jammer dat ik niet vrouw genoeg ben voor het ‘Gier&Graai’ principe.

Het ‘Gier&Graai’ principe houdt in dat je heel hard naar je kortpittige vriendin gilt dat je een aanbieding hebt gevonden en dat je dan snoeihard aan de truitjes aan het rek begint te rukken. Let op: hierin houdt je absoluut geen rekening met de andere mensen rond het rek. Dat truitje is voor JOU en JOU alleen. Laat maar, ik vond het truitje toch al te duur.

Om mij heen hoor ik nog: “Maar ik moet wel wat kopen hoor, Riek!”. Later zie ik de vriendin van Riek met twee doosjes LED-lampjes bij de kassa staan, met daarop haar bon voor 20% korting die ze gekregen heeft bij de ingang. Heeft ze dat maar weer binnen!

Buiten op de parkeerplaats staat een man in een grote auto te wachten. Er komt een schoolreisje van kortpittige 60-ers naar hem toe. De man zucht in zijn auto terwijl ze gierend instappen…

tuinland5
Disclaimer: Riek staat hier niet op.

Al met al is het een leuke avond en de medewerkers van Tuinland zijn super aardig en enthousiast. Zo begonnen zij een polonaise rond de volkszanger die uit het diepst van zijn hart “Zij dronk ranja met een rietje, mijn Sophietje…” zong. Niettemin, de volledige opbrengst van de lage entreeprijs gaat naar het goede doel.

Ik ben naar de Ladies Fair in Groningen geweest. De opbrengst hiervan ging naar het Beatrix Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMCG). Een doel dat een speciaal plekje in mijn hart heeft! Daarom wil ik jullie ook wijzen op een gezellige benefietavond in Pathé Groningen. Het is een avondje film kijken (een exclusieve voorpremière van de feel good-film: “All You Need Is Love” van de makers van Gooische Vrouwen) met een leuke goodiebag aan het einde van de avond. De opbrengst gaat volledig naar de bouw van een bioscoopzaal voor de kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Hoe tof zou zo’n bioscoopzaal zijn? Hier vind je meer info!

tuinland

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Oestrogeen Overload in Tuinland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s