Regen, wind en bewegende stoelen

Afgelopen zondag ging ik samen met mijn vader naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Deze zag ik gewoon bij Pathé, maar niet in een gewone zaal. Ik ging voor het eerst naar 4DX! Tijdens de film zat ik dus niet altijd rustig en bewoog mijn stoel zo nu en dan. Maar is 4DX wel leuk of raad ik het niet aan?

Laat ik beginnen bij het begin. Het bewegen van mijn stoel vond ik over het algemeen heel erg mee vallen en op sommige momenten sloot het heel mooi naar bij de film aan. Bewoog de film wat naar links, dan ging mijn stoel mee. Ik had verwacht dat de stoel soms wat erger zou bewegen, omdat ik dat altijd zo vond lijken in het promotiefilmpje, maar dat viel reuze mee. Door het promotiefilmpje dacht ik dat ik water over mezelf heen zou gooien, doordat de stoel onverwacht zou bewegen, maar dat is gelukkig niet gebeurt. De stoelen zijn overigens ook lekker ruim en hebben een voetensteuntje.

Want het regeneffect zorgde ervoor dat je geregeld nat werd tijdens de film. Dit vond ik niet heel erg en vaak ook heel grappig gedaan. Maar doordat het niet heel warm was in de zaal en de regen vaak gecombineerd werd met koude wind, zorgde dit ervoor dat ik het niet warmer kreeg dan ik al had. Verder waren deze effecten heel leuk en vooral in tijdens een storm in combinatie met de bewegingen van de stoel.

Het enige dat ik echt jammer vond, was dat er soms nog licht aanging als extra effect in een scene bij als voorbeeld bliksem. Dit vond ik niet fijn, omdat ik er helemaal niet van houd als er licht is bij een film. Dit effect zou van mij weg mogen. Het voegt een beetje iets toe, maar zorgde er soms ook voor dat ik even niet meer naar het scherm keek, maar waar de lichten vandaan kwamen.

Een ander klein nadeel is dat je geen tassen en andere losse dingen de zaal in mag nemen. Deze moet je in een kluisje doen. Hierdoor sta je met allemaal mensen in een hoekje dingen in een kluisje te proppen en probeer je een beetje beschermd een code in te voeren. Dan loop je een donkere zaal in waar je niet makkelijk je stoel kan vinden, want het nummer staat op de achterkant van de stoel. Hier is nog ruimte voor verbetering.

4DX is een leuke afwisseling voor als je een film een keer op een andere manier wilt kijken. Ik hoef nu niet elke film in deze stoelen te kijken, maar eens in de zoveel tijd lijkt mij wel leuk. Het is echt aan te raden om een keer te proberen al is het alleen om een keer te ervaren hoe het is.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Regen, wind en bewegende stoelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s