Oh, Snap! – De Polaroid Snap Touch

Terwijl Insta-girls op hun telefoon 1200 selfies maken en er één of twee gebruiken voor hun pagina, zijn de instant-camera’s weer hip! Een paar weken geleden kocht ik uit obsessie voor dit soort camera’s de Polaroid Snap Touch. Wat vind ik ervan? En wat is het verschil met bijvoorbeeld de Instax Mini?

Mijn digitale camera (Sony Cyber-Shot DSC W810) gebruik ik nog maar weinig. Mijn telefoon heeft een camera die een soortgelijke, al dan niet betere, kwaliteit foto’s levert. Twee jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag de Instax Mini 8 van Fujifilm. Dat is de meest standaard analoge instant-camera: je maakt een foto en een halve minuut later heb je een fotopapiertje in handen waar langzamerhand je gemaakte foto op verschijnt. Of je daar nu blij van wordt of niet.

camera1

Polaroid Snap Touch
De Polaroid Snap Touch combineert een digitale en instant camera. De foto’s die je maakt kun je opslaan, bewerken en printen. Het is dus niet zoals de Instax Mini een kwestie van ‘klik-en-print’, waardoor je het printen van mislukte foto’s kunt omzeilen (wat een zegen is, maar minder de ‘magie’ van een instant camera kent). Verder kun je met de Snap Touch ook filmen. De Snap Touch heeft dan ook een digitaal touchscreen, waarop je je creaties kunt zien. Die functies heeft de Instax Mini niet.

Het allerleukste van de Snap Touch vind ik dat je de camera via bluetooth met je smartphone kunt verbinden. Op je telefoon heb je dan de Polaroid-app nodig. Je kunt de foto’s die je met je camera hebt gemaakt importeren in de app. Daar kun je ze opslaan of bewerken. Zo kun je filters gebruiken, tekst toevoegen of collages maken. Ditzelfde kun je doen met de foto’s die je op je telefoon hebt gemaakt om die dan vervolgens via de bluetooth verbinding op je camera te printen. Zo kun je je camera dus ook als printer gebruiken.

camera2
Polaroid Snap Touch

Vergelijking Instax Mini 8
Met de Instax Mini heb ik altijd problemen gehad met belichting. De meeste van mijn gemaakte foto’s zijn dan ook overbelicht of juist veel te donker. Dit probleem heb ik bij de Snap Touch niet. De belichting gaat daar eigenlijk altijd wel goed, aangezien de camera digitaal is. De foto’s die ik op de Snap Touch maak/print zijn nog steeds niet van super kwaliteit, maar kun je dat verwachten van een instant camera?

De Snap Touch is veel kleiner dan de Instax, waardoor ik hem makkelijker even meeneem. Het formaat en de prijs van de fotopapiertjes is ongeveer hetzelfde. In de prijs van de camera’s zit wel een aanzienlijk verschil. In dat opzicht is de Instax Mini een stuk goedkoper. Bij beide camera’s kunnen er 10 fotopapiertjes tegelijk in. Bij de Instax kun je zien hoeveel fotootjes je nog over hebt, maar bij de Snap Touch niet. Daar zie je alleen door middel van een icoontje op het touchscreen of er foto’s inzitten of niet. Ik had het wel handiger gevonden als de Snap Touch ook liet zien hoeveel foto’s je nog kunt printen.

camera3
Instax Mini 8

Kortom: de Snap Touch heeft veel meer functies dan de Instax Mini. Ik heb al veel lol beleefd aan al mijn camera’s, met scheve selfies, onderschriften en vakantiefoto’s waarvan ik niet kan vergeten ze uit te printen (op het inplakken moet nog even geoefend worden). Het leukste vind ik de verbinding die je kunt leggen tussen je smartphone en Smart Touch, waardoor je de foto’s kunt bewerken en de camera als printer kunt gebruiken. Mijn nieuwe grote liefde!

Wat is jouw ervaring met deze camera’s?

Tijd voor een random slotgrap:
Wat is oranje en weet het niet zeker?
Een misschienaassappel!
(Met dank aan Karlien. Sorry hiervoor.)

 

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Oh, Snap! – De Polaroid Snap Touch”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s