Verrassing!

Begin augustus kreeg ik een appje van mijn vriend waarin hij zei dat ik een weekend in september ervoor moest zorgen dat ik in Groningen was. Hij wilde niet zeggen waarom, want dat was een verrassing. Normaal gesproken zou ik hem of iemand anders het hemd van het lijf vragen over wat we zouden gaan doen, zoals mijn oudtante van 84 jaar altijd zegt: “Ik ben niet nieuwsgierig, maar ik wil wel graag alles weten.” Dit keer besloot ik om helemaal niet te doen en mij gewoon te laten verrassen. Hoe dit uitpakte kan je vandaag lezen.

Het was best raar om niet te vragen wat we gingen doen. Natuurlijk had ik dit in het begin wel gedaan, maar al gauw stopte ik hier mee, omdat mijn vriend het me toch niet ging vertellen. Toen besloot ik dat ik mij maar moest laten verrassen en je laten verrassen is nog moeilijker dan je denkt. Niet dat ik er continu aandacht, maar als ik vertelde dat mijn vriend een verrassing voor me gepland had en dat ik bewust geen moeite deed om erachter te komen, dan keken mensen mij raar aan.

Je laten verrassen is ook heel leuk. Iemand doet moeite om iets voor jou te organiseren of heeft je ergens voor aangemeld. Het minste dat je dan kan doen, is die persoon het gunnen om je te laten verrassen. Je hoeft je ook nergens druk om te maken, want jij hoeft toch niks te doen. Je hoeft alleen maar op te dagen.

Een keer niet alles hoeven weten, vond ik ook heel leuk voor een keertje. Oké de hele week lang begon ik me wel steeds meer af te vragen wat ik zondag zou gaan doen, maar totdat mijn vriend erover begon op zaterdagavond, kon ik er goed mee om gaan. Wat ik wel erg grappig vind is dat verschillende mensen niet geloven dat ik er echt niet over na hebben zitten denken. Ik wilde namelijk de verrassing niet verpesten door er achter te komen en ik ben erg blij dat ik er niet te veel over nagedacht heb. Het was nu veel leuker om erop de fiets achter te komen waar we heen gingen.

Ik weet niet of zo snel weer zo veel controle over mezelf kan hebben om geen moeite te doen om alles te weten, maar het gaf ook een bepaalde rust die ik wel erg fijn vond. Maar het was erg leuk om een halfuur van te voren erachter te komen dat je bij een brouwerij een bier brouwen workshop ging volgen.

Photo by Alexander Krivitskiy from Pexels

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s