Medicijn tegen chaos: mijn nieuwe Tekentrolley

Al zo vaak heb ik op Instagram en Pinterest zitten kwijlen bij foto’s onder de hashtag artcart of arttrolley. Mega mooi georganiseerde trolleys met allemaal teken- en knutselspullen. Ik ben altijd op zoek naar opbergruimte voor mijn eigen grote en eeuwig groeiende collectie teken- en knutselspullen. Ik ben niet echt goed in dingen georganiseerd opbergen en heb gewoon echt veel spul. Ik kan de handige opbergbakjes vaak niet eens vinden in de winkel en als ik ze al vind, koop ik de verkeerde waardoor het alsnog allemaal niet past. Een chronisch tekort aan ruimte is echt aan de orde en na het zoveelste kwijlmoment op Instagram en Pinterest en zoektocht op mijn bureau, besloot ik dat het tijd was voor een ritje Ikea om mijn eigen tekentrolley te gaan realiseren.

Ik kocht (zoals Ikea dat zo poëtisch verwoordt) de RÅSKOG. Deze komt overeen met alle perfecte plaatjes, maar hij lijkt mij ook het stevigste en lijkt de meeste ruimte te bieden. Ik koos voor de zwarte variant, maar er waren ook een witte (mij te steriel) en een groenachtige (beetje vieze kleur vind ik persoonlijk). Ook kocht ik twee bakjes om aan de zijkant te hangen (of zoals Ikea ze noemt: SUNNERSTA). Hierbij koos ik voor rood. Ik heb meer rode accenten en ik vind het contrast tussen het felle rood en het zwarte van de trolley mooi. Met een tekentrolley mag het ook wel wat kleurrijker vind ik. Verder heb ik nog een ander plastic bakje om erin te plaatsen en het nog georganiseerder te laten lijken.

Tijd voor de indeling!
De bovenste verdieping is geweid aan stiften, fineliners en potloden. Mijn alcohol markers van Ohohu staan er en mijn overdreven collectie mooie fineliners. Het etui met de Ohuhu markers is vrij hoog, dus het lijk me handig met pakken om die bovenaan te hebben staan. Ook heb ik mijn schetsboeken bovenaan gezet, dan kan ik daar altijd makkelijk bij. Daarbij horen natuurlijk ook mijn schetspotloden van Faber-Castell. Die zitten met wat gummen in het Winnie the Pooh blikje dat ik niet overdreven al 100 jaar heb. Daaronder zit nog een pennenblik. Daar zit een (voor mijn doen) bescheiden collectie kroontjespennen in. In het midden zie je een pen in de vorm van een soort Pino vogel. Deze is ook al monumentaal, maar te leuk om in de kast te leggen.

Op de middelste verdieping staan mijn verf-gerelateerde spullen. Dat wil zeggen: Ecoline, Winsor & Newton aquarelverf, waterbakjes, maskeertape en een klein paletje. Ook heb ik hier nog wat stiften en glitterpennen (essentieel voor iedereen) bij gestopt. De rode bakjes heb ik aan de zijkant gehangen. Ze passen er perfect! Hier zitten penselen, wat pennen en een geodriehoek in. Het voelt echt heerlijk dat dit nu allemaal bij elkaar staat en niet uit alle hoeken, lades en krochten van de kamer hoeven te komen.

Op de onderste verdieping vind je papierblokken in allerlei soorten en maten. Van groot, zwaar aquarelpapier, naar kleiner tekenpapier, naar kaarten om op te tekenen en verven. Ook staat hier mijn snijmatje en liggen er rollen met lint. Last but not least liggen hier ook nog mijn Polaroid Pro 3D-pen en mijn graveerpen.

Ik ben blij dat het een trolley is!
Niet al mijn knutsel- en tekenspullen passen erin, maar er past toch best wel wat in! Ik varieer in welke spullen ik veel gebruik. Zo heb ik nog een collectie pastelkrijt, kleurpotloden en vilt. Die liggen nog wel op verschillende andere plekken opgeborgen, maar zoals veel van jullie weten ben ik op dit moment het meest bezig met tekenen met schetspotloden en schilderen met aquarel (zie schetsboektour 1 en schetsboektour 2). De spullen die ik nu het meest gebruik, zitten wel allemaal in de trolley.

Ik vind het super fijn dat dit een trolley is en niet een kastje! Hij is makkelijk in elkaar te zetten, is heel stabiel en doordat het een trolley is, kan ik hem overal naar toe rollen. Hij staat normaal in de hoek, maar ik kan hem dus makkelijk naar mijn bureau hobbelen. Ook vind ik het fijn dat hij helemaal open is, zodat ik precies zie wat waar staat en kan ik naar mijn gevoel makkelijker opruimen. Soms ben ik bezig met een tekening waar ik op een later moment mee door ga, maar dan moet ik voor de tussentijd wel mijn spullen weer opruimen. Daar ben ik echt heel slecht in als de tekening nog niet af is. Doordat de trolley open is en overal kan staan, hoop ik daar nu minder last van te hebben. Ik vind mijn ‘artcart’ op dit moment best wel Instagram-waardig, maar ik vraag me af hoe lang dat zo blijft…

 

Hoe zou jij deze trolley indelen?

Weet trouwens iemand waar die Ikea namen vandaan komen? Wie verzint ze en waar zijn ze in vredesnaam op gebaseerd?

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Medicijn tegen chaos: mijn nieuwe Tekentrolley”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s