31 dagen geen thuisbezorgd

Wat bijna niemand weet is dat mijn vriend en ik hadden afgesproken heel de maand augustus niks te bestellen. De reden hiervoor was dat we allebei tijdens onze vakantie in IJsland het slechte eten moe waren en snakte naar gezondere maaltijden. Dit betekende dat ik een maand lang niks kon bestellen bij mijn favoriete thuisbezorg restaurants. Deze maand heeft mij inzicht verschaft in mijn eetgedrag. Ook was het een mooie voorbereiding voor het weer bij mijn ouders gaan wonen. Zij bestellen namelijk zelden eten en als ze het een keer doen, dan halen ze altijd af.

Het bespaart geld
Dit is eigenlijk niet nieuw voor mij, want ik weet heel goed dat eten laten bezorgen duur is. Je geeft altijd meer uit dan dat je zou doen in de supermarkt. Toch vond ik het fijn om te zien dat mijn bankrekening minder snel slonk. Jammer genoeg gaf ik het geld wel uit aan andere dingen, dus ik heb niet echt geld bespaart.

Ik ga bestellen!
Wat deze maand mij vooral geleerd heeft, is de momenten waarop ik besluit om eten te bestellen. Iets dat wel al een beetje wist, maar nu echt uitsluitsel van kreeg, was dat ik vooral snel wil bestellen als ik de hele dag thuis ben geweest. Ik heb dan geen zin meer om naar buiten te gaan om boodschappen te doen. Het is dan wel erg makkelijk om iets te bestellen.

Ook merkte ik dat mijn humeur/emoties mee spelen. Ik leerde over mezelf dat ik eten gebruik om mezelf op de vrolijken als het even niet mee zit. Lekker op de bank en te gelijker tijd een leuke film of serie kijken. Ik ben het zo weer vergeten en prop dan ook heel makkelijk van alles naar binnen.

Heb ik het gemist?
Ja en nee. De eerste week ging mij goed af. Ik deed bijna elke dag boodschappen en kookte lekkere maaltijden met veel groente. Na een tijdje kreeg ik minder zin om te koken en werd het moeilijker. Ik was vaker de hele dag thuis dan ik wilde en kreeg na de gezonde tour zin in slecht eten. Dat vond ik irritant, want slecht eten was de reden waarom we dit deden. Dit resulteerde in dat ik naar de snackbar ging en een patatje haalde. Het erge was dat ik mij helemaal niet schuldig voelde. Ik was heel blij met mijn patatje en pakte de dag erna mijn gezonde tour weer deels op. En zo ging dat eigenlijk door tot het einde van de maand. De ene dag had ik minder zin om te bestellen of in slecht eten en kookte ik een simpele maaltijd. De andere dag had ik nergens last van en kookte ik wat uitgebreider.

Bron

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “31 dagen geen thuisbezorgd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s