Duurzaam met Deveny: spons

Misschien gebruik je dagelijks een spons, maar heb je er ooit bij stilgestaan of deze wel duurzaam is? Ik heb jarenlang altijd zo’n fluffy spons gebruikt. Zo’n spons vond ik heerlijk. Beetje douchegel erin, alles lekker schuimen en daarna mijn hele lichaam voorzien van een laagje schuim. Ik kon daar echt van genieten en had ook een heel ritueel. Heel fijn zo’n ritueel, maar op een gegeven moment vond ik die plasticflessen met douchegel en fluffy sponzen niet meer kunnen en ging op zoek naar een goede en fijne vervanger

Ik bracht een bezoekje aan mijn favoriete webwinkel op het gebied van duurzaamheid en vond al gauw een optie voor mijn fluffy spons: een zeepzakje. In dit zeepzakje kan je een blok zeep doen in plaats van douchegel. Dit vond ik een enorm fijne uitkomst, want hiermee sloeg ik twee vliegen in een klap!

Doordat ik nog wat douchegel had, duurde het even voordat ik het zeepzakje kon gebruiken. Toen de mogelijkheid er eenmaal was, vroeg ik mij eigenlijk af waarom ik dit niet eerder had gedaan. Ik merkte namelijk geen verschil met mijn fluffy spons. Elke douchebeurt doe ik een stuk zeep in het zakje, wrijf dat tussen mijn handen en zeep mezelf daarna van ouds in met schuim.

Het zeepzakje is van sisal gemaakt. Dit is een vezel die biologisch afbreekbaar is, waardoor je je niet druk hoeft te maken over het milieu. Doordat het een zakje is, kan je wisselen van zeep en die na elke wasbeurt eruit halen. Dat laatste raad ik zeker aan om te doen, want ik merkte wel dat het zakje niet goed opdroogt als je een stuk zeep erin laat zitten.

Een ander voordeel aan het zakje is dat als je zeep in stukjes afbreekt je dit rustig in het zakje kan laten zitten. Met de volgende wasbeurt en een nieuw stuk zeep kom je vanzelf van de restjes af. Zo gooi je ook niet onnodig zeep weg.

Kort gezegd is dit kleine zakje een fijne vondst als je het fijn vind om jezelf in te zepen met een fluffy spons, maar wilt stoppen met het gebruik van plastic.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Duurzaam met Deveny: spons”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s