Hoe het allemaal begon…

Waar is De Algemene Wanhoop geboren? We zijn gaan graven in foto’s, documenten en ons geheugen. De tijdlijn bleek iets anders dan in onze herinnering. Maar laten we terug gaan naar hoe het allemaal begon.

Op 1 juli 2017 schudden we elkaar voor het eerst de hand bij Schuurman Schoenen in Groningen. Het was Leonie haar eerste dag als schoenenverkoper en Deveny werkte er al langer. Deveny stelde zich aan Leonie voor en niemand wist dat dit het moment was waarop de wereld zou veranderen… Jammer genoeg was er niet spontaan vuurwerk of regenbogen en dansende eenhoorns rond ons, zoals in een film. We schudden elkaars hand en gingen gewoon aan het werk.  

Vanaf dat moment werd het iedere keer als we elkaar zagen een iets groter feestje. We werden telkens aan andere uiteinden van de winkel ingepland, maar toch trokken we constant naar elkaar toe, tot grote frustratie van onze leidinggevende. Het ging per ongeluk, we planden het niet, het gebeurde gewoon. Er moest gebabbeld worden. Tijdens dat babbelen vonden we een gezamenlijke interesse in bloggen. En zo geschiedde het. 

In onze gedachten zit er tussen onze ontmoeting en het plan voor een blog zeker een halfjaar, maar niets is wat het lijkt. Het blijken krap drie maanden te zijn. Begin oktober 2017 vond onze eerste blogvergadering plaats bij de Pastafabriek. Toen nog met een derde persoon, die we ook uit de schoenenwinkel kende. Dit was tevens de eerste keer dat we elkaar zagen buiten werk om. Deveny besloot gelijk een goede indruk te maken door aangeschoten aan te komen bij de vergadering. Het werd er niet minder productief (of minder gezellig) van, want De Algemene Wanhoop werd geboren. 

Eerste foto van ons samen

Hoe we aan die naam kwamen is nog wel een klein mysterie. We waren namen aan het bedenken en waren de wanhoop nabij. Er was een naam bedacht. Er werd nog een naam opgegooid. “Maar mijn bestaan is in het algemeen best wel wanhopig” Dat werd hem. De Algemene Wanhoop. Achteraf hadden we er best wel wat meer tijd voor kunnen nemen. Die avond bestond onze website al, inclusief e-mailadres, Facebookpagina en Instagram. Snel dingen aanpakken en er niet teveel over nadenken is wel een beetje de rode draad in ons bestaan. “Start before you’re ready” zou ons motto kunnen zijn. Of misschien meer “Start before you have anything.”

Als je denkt dat wij elkaar goed kenden voordat we begonnen met De Algemene Wanhoop, heb je het mis. Op een personeelsuitje wist Deveny eigenlijk al heel goed dat Leonie niet zo van aanraking is, maar ging met een drankje teveel op toch de uitdaging aan. Een dikke, veel te lange en dramatische knuffel volgde. Zelfs commentaar van buitenstaanders (“Laat haar los, dit wil ze niet. Deveny, laat los!”) deed Deveny niets. Er moest geknuffeld worden. “Ik vond het zo gezellig!” (lees dit met een hoog, dronken piepstemmetje).

Aan die gezelligheid is gelukkig (nog) geen einde gekomen. We zijn nu vele etentjes, gesprekken, shopdagen, huilbuien en gigantische lachbuien verder. We vergaderen nog steeds graag in restaurants, maar bloggen doen we inmiddels gewoon aan de eettafel. Leonie is op dit moment nog de laatst overlevende in de schoenenwinkel. Nog steeds zijn we wanhopig. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s