“Avengers: Infinity War” f*cking hell…

No spoilers! Sorry voor mijn taalgebruik, maar op deze manier (zonder het sterretje) omschrijven mijn vader en ik films, die we heel gaaf vinden, aan elkaar. Soms is het via WhatsApp, soms via telefoon of als we samen naar de film zijn geweest, zeggen we het persoonlijk tegen elkaar. Maar f*cking hell is het enige dat ik vorige week naar mijn vader stuurde, want met meer woorden kon ik het toen niet omschrijven. Ik ga nu proberen om het met meer dan twee woorden te omschrijven en ik zal niet meer schelden.

"Avengers: Infinity War" f*cking hell
Bron

Al na de eerst vijf minuten was ik verkocht aan de film en moest ik al bijna huilen. Het verhaal begint niet al te gezellig en zet gelijk de toon dat het naast de gebruikelijke humor ook zeker serieus wordt en dan heb je nog 144 minuten te gaan.

Door de grootte van de cast (rond de dertig acteurs en actrices als ik het goed heb) en de meerdere verhaallijnen van de eerdere films, wordt er eerst flink de tijd genomen om karakters elkaar te laten ontmoeten en om alle verhaallijnen in elkaar te laten overvloeien. Dit wordt allemaal gedaan met een flink dosis humor en leuke oneliners.

Ook wordt er de tijd genomen om de kant van de bad guy uit te lichten, want op Thanos zitten we al te wachten sinds de eerste Avengers film uit 2012 te wachten. Wat wil hij nu precies en vooral waarom? Thanos legt het je allemaal haarfijn uit en ergens krijg je sympathie voor de man/alien. Ook hij moet iets opofferen. Al hoewel ik iets minder medelijden met hem heb dan met de rest.

Het enige minpuntje van deze film is dat je zeker wat andere films uit de MCU (Marvel Cinematic Universe) gezien moet hebben. Het is de negentiende film in de MCU en je kan echt merken dat naar deze film jaren lang is toegewerkt. Zoals ik al eerder zei wordt er veel tijd gestoken in het kennis laten maken van de karakters. Tijdens deze kennismakingen en op andere punten in de film worden er regelmatig referentie gedaan naar andere films en hun karakters. Ik denk oprecht als je er een paar gemist hebt, je soms de referentie niet helemaal snapt.

Wat ik ook erg leuk vond, is dat er door de hele film momenten zijn waarop je veel mensen hardop hoort lachen en er werd zelfs geklapt. Al met al is het een gave film met leuke karakters, gave humor, wat zielige elementen en een knaller einde. Want als het beeld zwart wordt en je wacht tot je weer iets te zien krijgt, moet je eerst bedenken dat de film afgelopen is en je moet wachten tot (waarschijnlijk) 2 mei 2019 om weer verder te kunnen kijken. F*cking hell… Oeps nu deed ik het toch weer.

Avengers: Infinity War: ****

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s