Geen voornemens, maar doelen

Ik ben niet iemand die aan goede voornemens doet of erin gelooft. Bij een voornemen ben ik van mening dat je voorneemt (goh het is een voornemen) en dat het niet iets is waar je volledig aan kan en/of hoeft te houden. Een bekend voornemen is volgens mij om gezonder te gaan leven. Een voornemen dat ik veel te breed vind en wat is nu precies gezonder leven? Ga je dan aan de slag met je voeding, ga je eerder naar bed, ga je minder op de bankhangen en vaker bewegen? Een voornemen vind ik niet concreet. Als je iets wilt veranderen, maak er dan een doel van!

Elk jaar in december ga ik wel nadenken: “Wat wil ik volgend jaar behalen?” In mijn tienerjaren was dit vaak het krijgen van een vriendje, want dat was toen heel belangrijk voor mij. Toen ik nog studeerde wilde ik heel graag mijn opleiding afmaken en het afgelopen jaar wilde ik heel graag een baan. Geen voornemens en misschien ook niet echt doelen.

In 2020 had ik wel een doel en dat was namelijk duurzamer leven. Ik geef wel gelijk wel toe dat dit niet een concreet doel is, want wat is voor mij dan duurzamer leven en hoe wil ik dat bereiken? Ik wist namelijk eerst ook niet hoe ik wilde aanpakken en wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk kwam het neer op onderzoek doen hoe ik in kleine stapjes duurzamer kon gaan leven. Dit doel trek ik op deze manier ook door in 2021. Dus daar hebben we doel 1 van 2021: in kleine stapjes gewoontes/producten verduurzamen!

Verder doe ik niet echt aan doelen omtrent gezondheid, want daar ben ik eigenlijk altijd wel mee bezig zowel persoonlijk als in mijn werk als diëtist. Mijn hoofd is daar veel te veel mee bezig en ik wil me eigenlijk gewoon goed voelen. Ik heb wel doelen op andere gebieden, zoals sporten, boeken en films. Elk jaar wil ik een x aantal films bekijken bij Pathé, maar dit is meer om het geld uit mijn abonnement te halen. Eigenlijk is het doel altijd 52 films wat neerkomt op een film per.

Ook vind ik een boek per maand erg belangrijk, maar ergens probeer ik al jaren om geen boeken meer te kopen en mijn stapel weg te lezen. Dit is jammer genoeg nog nooit gelukt. Misschien wel in 2021… Het doel waar dit jaar het liefst aan wil werken is mijn hardloopdoel. Hardlopen vind ik heel leuk, maar begin ik minder te vinden als ik geen doel heb. Dit jaar zou ik graag in totaal 250 km willen lopen. Waarom 250 km? Goede vraag, ik heb namelijk geen idee. Ik had vorig jaar het idee dat ik niet veel meters maakte (uiteindelijk wel bijna 118 km) en ik hoop ook om zo elke week te blijven lopen om mijn doel te behalen.

Even alles op een rijtje. Voornemens vind ik te vaag, want ik houd van duidelijkheid. Soms maak ik zelf ook een onduidelijk doel, maar in 2021 wil ik graag gewoontes/producten verduurzamen, 52 films in de bioscoop zien, minimaal een boek per maand lezen en in totaal 250 km hardlopen. Nu ben ik ook wel benieuwd. Heb jij doelen? Laat het me weten in de comments of via sociale media!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s