Een week uit het wanhopige leven van Leonie #5

Een nieuw jaar is begonnen! Wat deed ik in deze eerste week van 2021? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik moet in de eerste week van januari weer helemaal heruitvinden wat ik ook alweer luisterde wanneer er geen Top2000 is, wat ik eet wanneer een oliebol niet meer een optie is als maaltijd en überhaupt wat ik ook alweer in gewone tijden met mijn leven deed. Alsof je als holbewoner na weken je grot weer uitrolt en het licht in je ogen prikt.

Vrijdag 1 januari
Nieuwjaarsdag. De dag waar je de balans opmaakt: heeft de jas van mijn broer brandgaten? Hoeveel troep hebben we gisteren op de straat voor ons huis laten slingeren? Wanneer gaan we de kerstboom opruimen? Maar bovenal: zijn er nog oliebollen? Die oliebollen waren helaas op en we hebben de kerstboom vandaag maar opgeruimd. Dat geeft altijd zo’n ontzettende leegte in huis. Ik heb de dag traditiegetrouw doorgebracht in mijn fleece pyjama. Ik was al een paar dagen bezig met een schilderijtje met acrylverf. Dit is de eerste keer dat ik serieus acrylverf gebruikte in plaats van mijn gebruikelijke aquarelverf en vandaag maakte ik het schilderijtje af. Ik ben best tevreden met het resultaat, maar uiteraard zijn er verbeterpuntjes.

Mijn eerste schilderijtje met acrylverf

Zaterdag 2 januari
Vanochtend heb ik gesport. Het was geen weer waarmee mijn longen buiten wilden sporten (ik ben heel gevoelig voor vochtig weer), dus deed ik een cardio workout via het Youtube-kanaal Fitnessblender. Deze vind ik echt top. Niet zo’n groepje topfitte meiden die veel te vrolijk staan te hupsen, maar één persoon die zelf ook zweet en buiten adem raakt. Sporten is niet één van mijn goede voornemens (of ‘doelen’, zoals Deveny het liever noemt), maar doe ik altijd zo’n twee keer in de week. Wel had ik mezelf als doel gesteld om weer wat gezonder te eten en meer de balans te zoeken, na alle chocola en oliebollen in december. Daarmee ging ik ’s avonds lekker de mist in met bestelde patat en een vegetarisch broodje hamburger. Zullen we sporten en patat dan maar balans noemen? Vanavond keek ik “Soul”, de nieuwe animatiefilm van Pixar op Disney+. Echt een prachtige film met hele mooie lessen!

Zondag 3 januari
Vandaag donderde mijn balans echt compleet omver. Ik heb met een vriendin van mij, Sannemarijn, een bakdag gehouden. Heel gezellig! We hebben twee verschillende soorten koekjes gebakken: M&M koekjes en kaneelsterren met witte chocolade. Beiden waren heerlijk, maar iedereen die wel eens koekjes heeft gebakken, weet dat die recepten enorm zijn en dus hadden we aan het einde van de dag tussen de 40 en 50 koekjes gebakken. Om dat af te maken, had Sannemarijn ook nog oliebollen. We hebben de dag in stijl afgesloten met pizza en Heel Holland Bakt. Het klinkt misschien alsof deze dag volledig om eten draaide, maar dat was ook wel een beetje zo.   

Onze creaties

Maandag 4 januari
Mijn eerste werkdag van 2021! Onze winkel is gesloten vanwege de lockdown, maar we zijn nog wel een paar uur per dag open, omdat we een DHL pakketpunt zijn. Daarnaast bezorgen we nu ook vanuit de winkel. Mijn fiets is daar heel handig voor, omdat ik er een kratje op heb zitten. Op deze manier gaan die oliebollen misschien toch weer van mijn dijen.

Dinsdag 5 januari
Vandaag moest ik wat eerder naar mijn werk, omdat we gingen inventariseren. Toen ik keurig op tijd op de fiets zat, kwam ik echter niet zo ver. Ik was nog maar net onderweg toen mijn voorband van het ene op het andere moment plat was. Ik moest een eindje lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte waar ik mijn fiets kon stallen. Ik zou zeker te laat komen, maar de buschauffeur moest blijkbaar plassen, want we waren een kwartier eerder op de eindhalte dan gepland. Vrezen voor m’n leven, maar wel op tijd.

Ik was ook al weer op tijd vrij en ging vanmiddag boodschappen doen. Dat is altijd leuk in januari, want dan zie je de vettige kersttoetjes, kerstsauzen en dikke vleeslappen met korting naast de proteïneshakes, proteïnetoetjes en Modifast-repen liggen. Vanavond heb ik samen met mijn vader mijn fiets opgehaald. Ik zou een bandenplakcursus van hem krijgen, maar die cursus was zeer kort, omdat de ventiel van de binnenband af was gescheurd. Zo kon ik snel naar binnen, waar een pakketje op mij lag te wachten van de Efteling. Aangezien we naast alle leuke winkels, restaurants en musea ook de Efteling moeten missen, heb ik mezelf een Efteling pakket cadeau gedaan. Een goede beslissing!

Woensdag 6 januari
Vanochtend heb ik eerst de fietsenmaker gebeld. Ze mogen nu geen losse binnenbanden verkopen, maar mogen hem wel repareren. De fietsenmaker wil mijn fiets gelukkig wel komen halen. “Nu alweer een platte band? Heb je weer knap gedaan, meid.” Vanmiddag kon ik hem weer ophalen en heb ik gelijk even de nodige dingen gehaald bij de apotheek en Kruidvat. Bij de Kruidvat was het echt schandalig druk met oma’s met kleinkinderen, vrouwen die toch een plek zochten om te shoppen en oude mannen met hun mondkapje onder hun neus die iedereen in de nek stonden te hijgen. Snel gepakt wat ik moest hebben en gillend weggefietst op mijn opgepompte banden. De rest van de tijd heb ik vogels getekend en ben ik bezig geweest met oefenen van het tekenen van huizen.

Met hulp van Pinterest kom je een heel eind!

Donderdag 7 januari
Vandaag ben ik de dag weer begonnen met een work-out. Deze keer een cardio dance work-out op de muziek van “The Greatest Showman” via het Youtube-kanaal van Kyra Pro. Zij heeft wel weer wat meer een tandpasta glimlach, maar haar dance work-outs zijn nou eenmaal heel leuk om te doen. Vanmiddag ben ik weer bezig geweest met mijn vogels. Vanavond maakte ik Tjaptjoi met lekker veel groente met zo’n verspakket van Albert Heijn. Ik verving wel de kipfilet voor Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Heel lekker!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Een week uit het wanhopige leven van Leonie #5”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s