Hallo 2021,

We zijn begonnen aan onze laatste dag samen. We zijn slechts uren verwijderd van je vervanger, 2022. De Top2000 staat aan, de sterretjes zijn ingekocht en de eerste oliebollen zijn al achter de kiezen. Tijd om eens terug te kijken naar wat we samen hebben beleefd.

Je was net als je voorganger niet altijd even makkelijk in de omgang. We begonnen en eindigen samen in lockdown. Dat brengt superveel onrust, verdriet en eenzaamheid. Ik kan wel zeggen dat ondanks er zoveel niet mogelijk was, ik wel heel veel gebruik heb gemaakt van de dingen die nog wel konden.

Veluwe vakantie nr. 1

Zo ben ik dit jaar maar liefst vier (!!) keer op vakantie geweest. Twee keer op de Veluwe, één keer op Ameland en één keer op een alpaca boerderij in Drenthe. Twee van die vakanties waren tijdens de lockdown aan het begin van jouw jaar. Ondanks dat ik graag een avondje uit eten had gewild, waren dat toch ook gewoon hele leuke uitjes. Even een andere omgeving en eindeloos gefietst en gewandeld. Er kon zoveel niet, maar ik genoot op veel momenten juist daarom zoveel meer van de kleine, simpele dingen. Maar ooh, wat was het heerlijk toen ik in de andere twee vakanties wél lekker uit eten, naar de dierentuin, de Efteling en musea kon. Daarnaast heb ik natuurlijk nog heel veel leuke Days of Fun beleefd met vrienden!

Alpaca vakantie

Ik heb meer getekend dan dat ik ooit heb gedaan. Ik heb ook meerdere werken in opdracht mogen maken. Dat vind ik zo bijzonder! Vrienden, familie en kennissen willen mijn werk aan de muur en willen er dan ook nog eens voor betalen. Ik vind dat echt een grote eer en ik heb tot nu toe nog geen opdracht gehad die ik niet leuk vond om te doen. Ik was daar eerst wel bang voor. Tekenen en schilderen is mijn passie, maar het wordt bij mij heel vaak een ander verhaal als iets ‘moet’. Een vervelende, recalcitrante karaktereigenschap. Gelukkig is dat hier dus niet het geval en ik ben heel benieuwd naar wat 2022 mij op dit gebied gaat brengen!

Eén van mijn creaties van dit jaar
Vakantie op Ameland

In mijn blog aan 2020 schreef ik dat ik graag mijn eigen stekkie wilde. In het begin van 2021 kreeg ik een woning toegewezen. Die wordt as we speak gebouwd. Wel is de opleverdatum nog onduidelijk gezien de vele uitdagingen waar deze tijd ons mee opzadelt en muren die uit Limburg moesten komen, maar waarvan het bedrijf is ondergelopen door die gigantische overstroming van de afgelopen zomer (WTF klimaat?). Maar één ding is zeker; in 2022 ga ik verhuizen naar mijn eigen appartement!

Veluwe vakantie nr. 2

2021, je was, zoals de Engelsen altijd zo mooi zeggen, a blessing and a curse. Onze wegen gaan over een paar uur scheiden. Bedankt voor al het mooie, maar neem Corona maar met je mee.

2022, je lijkt een jaar vol veranderingen te worden. Ik ben heel benieuwd naar wat je voor me in petto hebt.

Dag 2021, tot nooit meer ziens!

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Hallo 2021,”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s