De Wanhopige Kerstweek van Leonie

Tijd voor de leukste soap op het internet: het leven van Leonie. Vandaag lees je hoe de week voor kerst voor haar verliep en hoe ze al behoorlijk in de kerststemming kwam met een kerstmarkt in Duitsland, ontelbaar veel kerstfilms en een zelf gekookt 4-gangen diner.

Vrijdag 17 december
Vandaag heb ik gewerkt. Achteraf bleek dit de laatste gewone werkdag te zijn voordat de winkel dicht moest vanwege de lockdown. Ik heb op brownies getrakteerd nog voor mijn verjaardag en ’s avonds pizza gegeten met collega’s en ben toen naar huis gegaan. Thuis keek ik languit op de bank How The Grinch Stole Christmas en The Muppets Christmas Carol. Ik vind het beide hilarische films, die ik elk jaar voor Kerst kijk.

Zaterdag 18 december
Vandaag ging ik naar een heuse Duitse kerstmarkt in Bremen met vrienden. Het bleek vooral een bockworsten hemel te zijn. Ik heb een hekel aan bockworsten, dus voor mij een beetje jammer. Wel was het een hele sfeervolle markt, met ontzettend mooie kramen in de prachtige oude binnenstad van Bremen. Er was ook een maritiem gedeelte waar de verkopers verkleed waren als piraten. Er was niet heel veel kerstversiering te koop, maar vooral eten. Ik kocht er wel een kerstmannetje voor in de kerstboom en een schattig beeldje van Jozef en Maria en de ezel. Ik at Kartoffelpuffer (aardappelpannenkoek) met appelmoes en dronk warme chocolademelk met slagroom. Ook kocht ik warme gesuikerde pinda’s, heerlijk! Toen we ’s avonds weer thuis waren hebben we het spelletje ‘Mopsen’ gespeeld en Scrooge Live gekeken. Het was een gezellige dag en ik ben ’s avonds in bed helemaal uit elkaar gevallen.

Mijn aankopen

Zondag 19 december
Vandaag moest ik eigenlijk werken, maar de lockdown ging in en dus bleef ik thuis. Ik heb de onrust die de lockdown bij mij veroorzaakte in een tekening gestopt. Ik ben de hele dag bezig geweest met een aquarel van een kersthuis. Het was een heerlijke bezigheid en ik ben zeer tevreden met het resultaat! ’s Avonds keek ik samen met een vriendin een film. Op zondagavond kijken we altijd allebei thuis dezelfde film of hetzelfde programma en dan appen we daarover. Deze keer keken we The Holiday. Die heb ik al zo ongeveer 134 keer gezien, maar het is geen Kerst voordat ik The Holiday  heb gekeken.

Onder de film belde mijn partner in crime Deveny om aan te kondigen dat ze helaas stopt met De Algemene Wanhoop. Ik ga nu eerst solo. Wel hebben we gelijk vastgelegd dat onze Days of Fun zullen blijven.

Maandag 20 december
Vandaag ging ik wel werken. Ondanks dat de winkels dicht moeten, moeten wij wel aanwezig zijn, omdat onze winkel een DHL Pick-Up Point is. We moesten hiervoor dingen klaar zetten en ook aanwezig zijn om de webshop te bevoorraden. Nu ben ik wel de komende weken vrij. Dat voelt heel gek. Ik heb thuis genoeg te doen, maar toch voelt het leeg. ’s Avonds keek ik de Marvel serie Legion en een aflevering van Dowton Abbey.

Dinsdag 21 december
Vandaag heb ik met mijn moeder kerstboodschappen gedaan. Wij doen niet aan enorme kerstdiners en hebben verdomd weinig kersttradities, dus aan kerststress doen we ook niet. De andere mensen in de supermarkt helaas wel. Het was gewoon toetjes uit de koeling halen met gevaar voor je eigen leven en ben bijna een paar tanden verloren op de groenteafdeling. Vrede op aarde!

Toen ik thuis kwam heb ik een lange wandeling gemaakt in de zon, tussen de prachtige wit bevroren weilanden en ik at daarbij passend boerenkool. Vanavond heb ik gewerkt aan een verfproject die ik in opdracht doe. Ik schilder een maatplank voor een kinderkamer. Heel leuk om te doen en hij wordt al behoorlijk schattig! Ondertussen had ik de foute kerstfilms aan staan die RTL8 nu elke avond uitzendt. De films hebben allemaal ommenabij dezelfde formule; vrouw of man keert terug naar geboortedorp of naar een vreemd dorp. Ze stranden daar (vaak door een sneeuwstorm) en komen de (oude) liefde van hun leven tegen. Perfect om te kijken tijdens het schilderen dus.

Woensdag  22  december
Vandaag vierde ik Kerst met een vriendin. Dit is dan wel weer een kersttraditie. We hebben eerst boodschappen gedaan en een kleine kerstboom gekocht. Zo 3 dagen voor Kerst hadden we de keuze uit echt de kneusjes onder de kerstbomen. Uiteindelijk vonden we een scheve die verder een mooie vorm had. Zoals ze in het Gronings zeggen: “Schaif stoat laif”. Hierna hebben we een mooie winterwandeling gemaakt langs het Hoornsemeer. De zon ging onder en dat gaf echt een prachtig licht over de bevroren weilanden. Om de ervaring helemaal af te maken, hadden we ook nog warme chocolademelk mee.

Vanavond hebben we een 4 gangen diner zelf gekookt en het kerstboompje versierd. We hadden zalm-komkommerrolletjes met zelfgemaakte sinaasappelsaus, verse tomatensoep, hasselback aardappelen, vegetarische rollade, kabeljauw, haricot verts, stoofpeertjes en salade. Als toetje heb ik zelf speculaastiramisu gemaakt. Het was een mooie, écht kerstige dag!

De speculaastiramisu

Donderdag 23 december
Vanochtend moest ik al behoorlijk op tijd bij de dermatoloog zijn voor controle en ik moest een longfunctietest doen. Alles was net iets minder goed dan de vorige keer, maar dat is meestal wel zo in de winter. Niets zorgwekkends. Na de ziekenhuisafspraak heb ik nog even een kop thee gedronken met een paar collega’s en heb ik een click & collect bestelling opgehaald bij mijn favoriete kunstenaarswinkel Flokstra.

Vanmiddag heb ik online geshopt en deze blog geschreven. Vanavond heb ik een beetje gekrabbeld in mijn schetsboek onder het genot van weer een nieuwe kerstfilm; Last Christmas.

En zo is de week voor Kerst alweer zo goed als voorbij. Ik heb heel veel zin in de kerstdagen. Lekker relaxen, lekker eten en met mijn familie zijn. Wat ga jij doen met Kerst?

Het toetje van deze blog: Ollie aan het kerstdiner
Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “De Wanhopige Kerstweek van Leonie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s