Gezamenlijk film kijken met Teleparty

Nu niet heel veel meer mogelijk is, wil je toch leuke dingen kunnen doen met vrienden en familie. Maar hoe kijk je samen een film als je allebei thuis zit. Misschien heb je het al eens op de stories van De Algemene Wanhoop gezien, maar Leonie en ik kijken weleens samen een film op Netflix of Disney+. Allebei lekker in ons eigen huis onder een dekentje en toch gezamenlijk genieten.

Wij gebruiken hiervoor de handige gratis plug-in Teleparty. Deze installeer je op Google Chrome en wanneer je allebei een Netflix, Disney+, maar ook Hulu en HBO Max hebt, dan kan je gezamenlijk series en films kijken. Wat Teleparty zo fijn maakt, is dat alles gezamenlijk wordt gedaan. Je hoeft niet apart de serie of film te starten, maar het start, pauzeert of stopt gelijk bij iedereen. Erg makkelijk als iemand even snel naar de wc moet of een nieuwe mok thee wil inschenken. Naast deze handige functionaliteit is het ook mogelijk om met elkaar te chatten in een chatscherm. Heb jij een mening over een scene, dan kan je die gelijk delen.

Leonie en ik hebben dit nu al een aantal keer gedaan en ik raad het zeer aan. Het is een makkelijke en fijne manier om toch gezamenlijk iets te doen als je niet de mogelijkheid om samen te kijken of juist te lui bent om naar iemand te gaan. 😉 Je kan ook beide in bed gaan liggen en na het kijken van de serie of film gelijk in slaap kunnen vallen.

Samen Love Actually kijken

Van de chatfunctie maken Leonie en ik nooit gebruik, want wij hebben namelijk altijd Skype aan. We kletsen namelijk voor- en achteraf en dat gaat wat makkelijker via Skype dan via een chatscherm. Skypen tijdens de film geeft ook het voordeel dat je alles makkelijk uit kan spreken in plaats van dat je alles moet typen, want je typt echt niet zo snel als dat de serie of film gaat. Heb jij eindelijk je stukje getypt dan kunnen de karakters een hele scene verder zijn. Dit vind ik een beetje jammer aan Teleparty. Het andere dat ik jammer vind aan Teleparty is dat je het chatscherm niet kan verkleinen als je besluit het niet te gebruiken. Hierdoor blijf je zolang je kijkt continu een balk aan de rechterkant van je scherm zien.

Mocht het dus voorkomen dat je filmavond eens niet door kan gaan, omdat je niet bij elkaar kunt komen. Dan kan je hem gewoon doorlaten gaan met Teleparty!

Welke film zou jij met Leonie en mij willen kijken?

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Gezamenlijk film kijken met Teleparty”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s