Easy Tutorial: Een Kerstkrans schilderen met aquarel

Creatief met kerst? Dat kan iedereen! Vandaag maken we samen een kerstkrans. Hiervoor heb je aquarelverf nodig, aquarelpapier een paar ronde aquarelpenselen, een potlood en een kommetje of een beker.

Ik gebruik zelf aquarelverf van Winsor & Newton, maar je kunt natuurlijk ieder merk gebruiken. De kleuren die je nodig hebt zijn: donkergroen, rood, donkerbruin en wit.

Je begint met het schetsen van de krans. Zorg dat je potloodlijnen niet te donker zijn, je wilt ze straks niet door de verf heen zien. Begin met een het schetsen van een cirkel aan de hand van bijvoorbeeld een kommetje of een beker.

Teken vervolgens grotere bladeren aan de cirkel, die vastzitten aan takjes. De bladeren hebben de vorm van een ovaal, met een puntje aan beide zijden. Teken vervolgens smallere, kleinere bladeren, op dezelfde manier. Teken hier dan een paar hulstbladeren tussen. Als laatste teken je een aantal balletjes en een paar balletjes aan takjes, verspreid over de cirkel. Dit worden straks rode besjes. Gum je lijnen licht uit, zodat ze straks niet zichtbaar zijn onder de verf.

Nu begint het schilderen! Tussen de stappen door kun je warme chocolademelk drinken, een stukje Downton Abbey kijken of even je Instagram checken, zorg er in iedere geval voor dat de verf droog is voordat je door gaat naar de volgende stap. Anders kan de verf in elkaar over lopen. Dat zou zonde zijn.

Mix eerst een lichte, pastel groene kleur. Een beetje zoals de kleur van salie. Schilder hiermee de grotere bladeren. Maak de steeltjes van de bladeren wat donkerder.

Gebruik een wat donkerdere kleur voor de smallere bladeren. Maak weer de steeltjes wat donkerder dan de bladeren.

Gebruik de donkerste kleur groen voor de hulstbladeren. Ik heb hiervoor “Hookers Green Dark” van Winsor & Newton gebruikt. Zet de middelste nerf van het blad wat extra aan wanneer de verf nog wat vochtig is.

Gebruik deze zelfde donkere kleur, gemixt met weinig water, voor dennentakjes. Trek eerst een streep als takje en maak daar de naalden aan door vlugge, kleine streepjes. Gebruik vervolgens een donkerbruin voor het takje en een paar naalden, om het wat diepte te geven.

Maak met dezelfde bruine kleur de takjes van de besjes en schilder de besjes rood. Meng de rode kleur met een klein beetje bruin en maak de onderkant van de besjes hiermee wat donkerder. Hierdoor lijken ze wat ronder. Met een natte kwast kun je eventueel wat van de rode verf aan de boven kant van de balletjes losweken om ze nog meer driedimensionaal te laten lijken.

Als je een witte gelpen hebt, kun je hiermee wat sneeuw aanbrengen op de besjes. Met een gouden stift (ik gebruik zelf deze) kun je wat stipjes zetten, als nog wat extra kerstige versiering.

Laat me weten hoe die van jou is geworden! Stuur ons een foto van jouw creatie via onze social media en gebruik #dealgemenewanhoop.

Wil je meer tekeningen van mij zien? Check dan: www.leoniezuidersma.wordpress.com

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s