Review: Modern Love

Een reden waarom ik een apptimer op mijn telefoon voor Facebook is, omdat ik anders uren zou kunnen vullen met het kijken van random filmpjes. Stukjes uit series, terugblikken naar speciale momenten, militairen die thuiskomen en familie verrassen, noem het en waarschijnlijk heb ik wel gekeken. Hoewel je het soms als tijdverspilling kan zien, kan het ook hele leuke dingen brengen. Zo zag ik een hele tijd geleden een klein stukje uit de serie Modern Love. Gelijk moest ik de hele serie kijken en spoiler alert ik heb er geen spijt van gehad.

Ik kan een aantal alinea’s gaan vullen om deze blog op te vullen of ik kan je gelijk de waarheid vertellen. Modern Love is geweldig. Het is een serie die gebaseerd is op een column uit the New York Times. Hierin kunnen mensen essay’s plaatsen over bijzondere momenten uit hun leven. Een aantal van deze essay’s zijn omgezet en lichtelijk gedramatiseerd naar een script.

Een van de dingen die ik geweldig vind aan Modern Love is dat dat het allemaal op zichzelf staande verhalen zijn. Elke aflevering mag je genieten van een nieuw verhaal, van nieuwe karakters en toch hetzelfde onderwerp: liefde. Doordat het de karakters gebaseerd zijn op essay’s over de echte mensen voelen ze ook als echte personen aan. Toch zou je kunnen denken dat iemand die verzonnen heeft, maar als je goed googlet kan je de echte verhalen terug lezen. In seizoen 2 zit er namelijk een aflevering over twee mensen die elkaar in een trein ontmoeten en besluiten om geen nummers of sociale media uit te wisselen. Ze spreken af om elkaar op een bepaald moment op een bepaalde plek weer te zien. Allen komt er een grote, kleine klink in de kabel. De pandemie zet op. Mocht je me niet geloven, dan kan je hier het echte verhaal lezen.

Iets anders dat ik geweldig vind aan deze serie zijn de acteurs die erin spelen. Anne Hathaway, Kit Harington, Dev Patel en Tina Fey zijn een aantal namen van mensen die voorkomen in Modern Love. In afleveringen, die niet langer dan 25 minuten duren, weten ze stuk voor stuk je hart veroveren en in sommige gevallen laten ze precies zien waarom ze zulke goede acteurs zijn. Zoals Anne Hathaway die een vrouw met een bipolaire stoornis speelt en Kit Harington die laat zien dat hij meer is dan Jon Snow. Want buiten mooie verhalen komen er ook onderwerpen zoals het alleen opvoeden van een kind, seksualiteit, draagmoederschap en rouw naar voren.

Ik raad de serie zeer aan. Mijn favoriete afleveringen uit seizoen 1 zijn 1, 2, 3, 7 en 8 en uit seizoen 2 1, 2, 3, 6 en 8. Als je korte geluksmomenten zoekt, kijk dan vooral Modern Love.

Modern Love *****
Sinds 18 oktober 2019 te vinden op Amazon Prime

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s