Review: vegan vs. normale brownies van dr. Oetker

Met de beste vriend van Erik app ik regelmatig over eten. Gerechten die we willen maken of restaurants waar we een keer willen eten. Afgelopen week appte hij mij voor iets anders. Dit keer ging het over dr. Oetker en de vegan browniemix. We besloten om een heuse bak- en smaaktest te houden en de veganmix te vergelijken met de normale. Want als de veganmix net zo lekker is, dan heb je de normale niet nodig toch?

We begonnen met het vergelijken van de verpakking, want we vroegen ons af waar het verschil hem dan in zit. De mixen bevatten dezelfde ingrediënten op een ingrediënt na. De normale bakmix bevat kippeneiwitpoeder en de vegan niet.

Daarna hebben we de mixen gemaakt en in de oven gedaan. De bereidingswijze bij beide mixen zijn hetzelfde. Boter of margarine even zacht mixen, daarna water en de mix toevoegen en alles door elkaar mixen. Beide mixen vonden wij niet veel van elkaar verschillen na het mixen en ook in de vormen zag je geen verschil.

Wij begonnen pas verschil te zien, nadat we de brownies uit de oven hadden gehaald. De normale brownies hadden een glans die de vegan versie niet had. Dit komt natuurlijk door de kippeneiwitpoeder. Eiwit wordt nog wel eens gebruikt voor een glans. Dit merkten we duidelijk. Ook merkte wij iets anders. Na het bakken zakte de vegan meer in dan de normale en waren ze hierdoor ook veel kleffer.

Links vegan, rechts normaal

Uiteindelijk vonden we de normale brownie lekkerder dan de vegan versie. Doordat de normale brownie minder klef was, had je na een hap niet dat de brownie achterbleef op al je tanden. Dat was wel het geval bij de vegan versie. Maar omdat het verschil tussen de normale en de vegan versie erg klein is, zouden we de vegan versie wel aanraden. Qua smaak merk je namelijk geen verschil! Een klein verschil merk je wel in de portemonnee, want de vegan versie is een euro duurder.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s