Deveny’s wanhopige verjaardagsweek

Afgelopen week werd ik alweer 26 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Door Corona kon ik vorig jaar mijn verjaardag niet vieren zoals ik wilde, dus besloot ik om dat dit jaar dubbel en dwars in te halen. Lees vooral mee hoe!

Maandag 25 oktober

Zondag lag ik door de Formule 1 race later in bed, dan normaal en had ik moeite om uit bed te komen. Toen ik dat eenmaal gedaan had, bereidde ik mijn consulten van woensdag voor. Hier was ik snel klaar mee, omdat ik maar een dagje consulten had in plaats van de normale twee dagen. Omdat we mogelijk ook wat mensen over de vloer zouden krijgen, spendeerde ik mijn middag met het opvouwen van de was. Ik vind het opvouwen van de was geen geweldig leuk werkje en kijk vaak een serie of film als ik een hele berg moet opvouwen. Deze maandag besloot ik om het kerstfilm-seizoen in te luiden (want daar is het nooit vroeg genoeg voor) met The Princess Switch 1 en 2. Verder had ik de week ervoor al mijn blog de week geschreven en bakte ik in de avond een New York Cheesecake.

Dinsdag 26 oktober

De dag van mijn verjaardag was aangebroken! Normaal gesproken sta ik om half 7 op, maar vandaag had ik de wekker een uurtje later aflaten gaan. Dinsdag is ook altijd mijn hardloopdag en daarom luidde ik mijn verjaardag in met een lekker hardlooprondje. Na gedoucht te hebben, ging ik ontbijten met een stuk cheesecake en kreeg ik mijn eerste cadeautje: een glazen theepot van mijn vriend. Al jaren wilde ik zo’n theepot, dus ik was er heeeeel blij mee. Na een relaxmomentje ging naar de bioscoop om de film The Last Duel te kijken. Na de film was het al snel tijd voor mijn verjaardagsetentje 1. Met de vriendengroep en aanhang van mijn vriend gingen we pizza eten bij Buurman & Buurman. Daar kreeg ik een airfryer, een kaartje voor het concert van Ed Sheeran en een mooi kookshort. Na een erg rustige, maar heerlijk verjaardag zat de dag er weer op.

Woensdag 27 oktober

Mijn enige dag met consulten startte ik met een aantal huisbezoeken. Tussen de consulten door had ik nog een telefonisch overleg en voor ik het wist was mijn dag alweer voorbij. Thuis snel even wat eten en rond acht uur had ik mijn wekelijkse buddy call met mijn buddy voor ons Startup traject van Nowherdays. Een avond relaxen verder was het tijd om te slapen.

Donderdag 28 oktober

Ook donderdag is een vaste hardloopdag van mij. Vandaag ging ik helaas niet lopen, want mijn afspraak met de psycholoog bleek eerder te zijn dan ik dacht. Mijn afspraak bij de psycholoog ging heel goed, want het was mijn laatste! Drie weken geleden heb ik een EMDR-sessie gehad voor het trauma waar ik al een aantal jaar mee rondliep. Deze sessie is zo goed gegaan dat ik geen last meer heb van flashbacks en niet meer om haverklap zit te huilen. Het voelt dan ook heel goed om er nu rustig over te kunnen praten. Verder heb ik wat dingen voor mijn bedrijf en Startup traject gedaan. In de avond deed ik nog een online inloopspreekuur via Instagram.

Vrijdag 29 oktober

In plaats van donderdagochtend en ik deze ochtend hardgelopen. Helaas liep ik minder dan dinsdag. Ook deed ik vandaag nog wat to do’s voor mijn bedrijf en het Startup traject, maar vroeg ik ook spontaan of Asarela mee naar de stad wilde om te gaan winkelen voor kleding. Een vaste traditie met mijn moeder was altijd dat we samen kleding gingen kopen voor mijn verjaardag. Sinds ik uit huis ben, krijg ik altijd geld van haar. Ik had dus wat geld waar ik graag wat leuks van wilde kopen! Maar voordat we kledingwinkels ingingen, ging ik eerst langs de platenwinkel. Deze vrijdag kwam namelijk het nieuwste album = van Ed Sheeran uit en al maanden geleden had ik besloten om mezelf dat cadeau te doen voor mijn verjaardag. Toen ik deze had gekocht (samen met nog wat albums van Taylor Swift), doken Asarela en ik winkels in. In de eerste paar slaagde alleen Asarela, maar bij Pull & Bear vond ik een mooie groen trui en bij Stradivarius vond ik van het geld van mama een mooie grijze jas. Na het winkelen gingen we samen met Leonie en Maaike tapas eten bij Bodega y Tapas voor verjaardagsetentje 2. Voor we het wisten was de avond om en besloten Asarela, Leonie en ik om appeltaart te eten en wat te drinken bij de Drie Gezusters.

Met Asarela en Leonie bij de Drie Gezusters

Zaterdag 30 oktober

Vandaag zag ik eindelijk mijn ouders! Voor het eerst in 26 jaar zag ik ze niet op mijn verjaardag en moest ik een paar dagen wachten. Van mijn ouders kreeg ik een hele mooie werktas. Het zou natuurlijk niet echt mijn verjaardag zijn als we niks voedingsgerelateerd zouden gaan doen. De dag begon met lunchen bij Mr. Mofongo. Na de lunch maakte we een korte stop bij de platen- en boekenwinkel en waren we al snel weer te vinden bij Proeflokaal Mout om met daar gezamenlijk met de ouders van Erik mijn verjaardag weer te vieren. De middag en gezelligheid vloog voorbij en toen moesten we alweer afscheid nemen van Erik’s ouders. Ons eetfestijn was namelijk nog niet voorbij. We hadden nog een vijf gangen diner (aka verjaardagetentje 3) te goed bij XO. Hier hadden we een heerlijk menu met een bijpassend wijnarrangement. Ook deze avond ging veel te snel voorbij.

Zondag 30 oktober

Deze week ging veel te snel naar mijn zin voorbij. Deze zondag sliep ik lekker uit en deed ik samen met Erik boodschappen voor de week. Ook testte ik mijn nieuwe airfryer uit. Maar het grootste gedeelte van de dag was ik voldaan op de bank te vinden en een serie aan het kijken. Volgend jaar mag mijn verjaardag weer verspreid worden over een week.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s