Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #13

Het is tijd voor een nieuwe aflevering van de enige soap beter dan de Kardashians: Het Wanhopige Leven van Leonie. Deze week met etentjes, herfstige boswandelingen en een Halloween avond in een voormalige dierentuin.

Vrijdag 22 oktober
Vandaag heb ik de hele dag gewerkt. Het was een vrij rustige dag, waarop mijn moeder bij mij in de winkel langs kwam om nieuwe schoenen te kopen. Ze is goed geslaagd! Ik vind het op de één of andere manier altijd heel leuk als mijn familie of vrienden langs komen in de winkel.

Zaterdag 23 oktober
Vandaag was ik vrij! Ik ging cadeautjes kopen voor de verjaardag van Deveny en ik heb getekend in mijn schetsboek. Wat ik voor Deveny heb gekocht, kan ik jullie nog niet vertellen, want ze moet het nog krijgen. Veel te bang dat ze nu deze blog leest.

Vanavond ging ik naar Emmen met mijn vrienden Sannemarijn en Aldert. We aten heerlijk bij Eetcafé Groothuis. Ik had een kabeljauwfilet met frietjes en deelde een Grand Dessert met heel veel zoetigheid! Daarna gingen we naar een ‘Dark Night’ in het Rensenpark. Een soort Walibi Fright Nights, maar dan in het voormalige Noorder Dierenpark. Sannemarijn en ik kunnen eigenlijk helemaal niet tegen horror, dus waarom we dit deden is een grote vraag.

Ze hadden bepaalde ‘scare zones’ met thema’s als clowns, orks en The Walking Dead. Ook waren er haunted houses gemaakt in oude dierenverblijven en een doolhof. Zo was het een combinatie van “Hee, hier zaten vroeger de krokodillen” of “Wat gaaf, we lopen in de olifantenstal” met “Holy Sh*t F**k, een zombie in mijn gezicht”. De acteurs waren prachtig geschminkt en ze lieten me over het algemeen goed schrikken, maar niet allemaal en de clowns scare zone was gewoon leeg. Het was dus op sommige momenten geniaal en op andere momenten echt niet bijzonder. We hebben wel een ontzettend leuke avond gehad.

Zondag 24 oktober
Vanmiddag heb ik gewerkt. Op zondag zijn we als enige dag van de week tot 5 uur open en dat voelt op de één of andere manier altijd veel korter. ’s Avonds at ik noodles met paddenstoelen en paksoi en keek ik traditiegetrouw een bakprogramma met Sannemarijn via Whatsapp. Aangezien Heel Holland Bakt is afgelopen, zijn we nu begonnen met ‘Zumo’s Just Desserts’ op Netflix. Bijna net zo leuk als Heel Holland Bakt, maar wel echt leuker dan ‘Crazy Delicious’. We kijken dan zo’n aflevering tegelijkertijd en appen dan de hele tijd over wat er gebeurd. Ook probeerde ik weer eens mensen te tekenen. Niet mijn specialiteit. Zoals jullie weten, teken ik liever dieren, maar deze keer was best succesvol!

Maandag 25 oktober
Vandaag werkte ik de hele dag. Ik was vandaag echt heel moe. Ik hoest al een paar weken als gevolg van een verkoudheid (gelukkig alleen maar negatieve testen) en heb mezelf de afgelopen nacht constant wakker gehoest. Zwaar irritant en zeer vermoeiend. Toen ik thuis kwam, ben ik dan ook uit elkaar gevallen. Gelukkig ben ik nu een paar dagen vrij.

Dinsdag 26 oktober
Vandaag was het de verjaardag van mijn wanhopige blogmaatje Deveny! En niet alleen die van haar, maar ook die van Wimke, één van mijn beste vriendinnen. Ik maakte daar een dagje uit van en stond ’s ochtends al om 10.15uur bij haar op de stoep. We aten taart met een andere vriendin en gingen toen naar het bos bij het Boomkroonpad in Gieten. Dat is echt mijn favoriete bos. Zo mooi! We aten er een hele dikke kaaspannenkoek en wandelden langs heel veel paddenstoelen. Aan het einde van de middag kwam nog een vriendin taart eten, waarna we de gourmet startten met nog een andere vriendin. Ik had voor het eerst zelf vis gekruid en dat werd verbazingwekkend lekker. Ik bleef nog de hele avond op de bank hangen. Het was een super gezellige dag!

Woensdag 27 oktober
Vannacht was de eerste nacht in weken dat ik mezelf niet wakker hoestte. Hoera! Vanochtend heb ik boodschappen gedaan voor de komende week. Vanmiddag ging ik naar de kerstafdeling van Tuinland in Assen. Er was weer een ware schat aan prachtig en walgelijk, afzichtelijke kerstversiering. Ik vond de kerstafdeling nu minder mooi opgezet dan vorig jaar, maar nog steeds mooi. Ik kocht ook een nieuwe bloempot voor mijn pannenkoekplant bij Kwantum. Ze was uit haar pot gegroeid. Vanavond probeerde ik een recept uit met pompoen en boerenkool van Albert Heijn. Ik gaf er (zoals altijd) mijn eigen draai aan. Echt het proberen waard en erg lekker! Vanavond schilderde ik een scène uit Brother Bear met gouache. Het is nog lang niet af.

Donderdag 28 oktober
Ik begon mijn dag samen met mijn moeder in de tuin. Het wast tijd om de tuin klaar te maken voor het najaar. We hebben wat planten uit de grond getrokken, de moestuin afgedekt en een boomwortel gevonden die door twee worteldoeken was gegroeid. Vanmiddag heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat als ik mijn straat uit loop, in een bos beland. Ik heb mijn aquarelspullen in een rugzak gedaan, een bankje opgezocht in het bos en ben mijn uitzicht gaan schilderen. Het zijn vrij snelle schilderingen geworden en daardoor niet zo heel netjes. Het was een leuke oefening. Ik denk dat ik ze nog een ‘touch up’ ga geven met kleurpotlood. Vanavond typte ik deze blog en schilderde ik nog wat door.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s