Duurzaam met Deveny: deodorant

Het is weer tijd voor een nieuwe Duurzaam met Deveny! Dit keer gaan we het over iets hebben dat de meeste mensen (hopelijk) dagelijks wel gebruiken. Al jaren voordat ik echt bezig ging met het verduurzamen van mijn leven, vond ik al die deoflessen irritant. Zeker een spuitfles per maand ging er door heen en misschien wel meer. Naast dat ik dat zonde vond, vond ik het ook prijzig.

Naast dat ik opzoek was naar iets waarmee ik wat langer dan een maand kon doen, heb ik ook een hele zoektocht gehad naar iets dat goed werkt tegen transpireren. Nadat ik een aantal jaar een fijne deo had, maakte ik de beslissing om over te stappen naar een wat duurzamere deo. Hoe bevalt dat?

Ik heb niet veel moeite gedaan met uitzoeken. In de Jumbo, waar ik altijd mijn boodschappen doe, staat namelijk een stand van HappySoaps met daarin verschillende producten, zoals shampoo bars, stukken zeep en deodorant. Ze hebben verschillende geuren, zoals sinaasappel, neutraal, eucalyptus en lemongrass en kokos en limoen. Ook hebben ze mijn favoriete geur lavendel en deze koos ik natuurlijk.

De deo bestaat onder andere uit shea butter, kokosolie en natuurlijk lavendel. Als je het doosje openmaakt, komt de heerlijke geur van lavendel je tegemoet, maar deze is niet overheersend. Net als bij alle duurzame overstappen, die ik de afgelopen tijd heb gemaakt, vroeg ik me ook bij deze deo af of dit wel iets zou zijn. In het verleden heb ik namelijk al eens een poging gedaan met aluinsteen, maar dit was geen groot succes.

De deodorant

Ik moet eerlijk toegeven dat ik al bijna aan doosje 3 toe ben, want wat een fijn product is dit. Toen ik deze deo begon te gebruiken, was ik eerlijk gezegd bang dat ik een zelfde ervaring als bij de aluinsteen zou krijgen. Toen kon ik mezelf heel goed ruiken en ik heb volgens mij nog nooit zo erg getranspireerd. Maar vanaf het moment dat ik deze deo begon te gebruiken, merkte ik eigenlijk niks. Geen stinkende oksels en het transpireren werd niet erger. Eigenlijk was ik helemaal vergeten dat ik deo op had gedaan.

Om zeker te zijn of ik echt niet stonk, vroeg ik dit ook aan mijn vriend. Hij zei dat ik niet stonk en had ook niet gemerkt dat ik geswitcht was van deo. Een betere overstap kan je haast niet wensen. Een ander voordeel is dat de deo erg lang mee gaat. Elke ochtend hoef je maar een klein beetje over je oksels te smeren en dat hoeft echt niet groter te zijn dan een erwt.

Ik raad dit product dan ook zeker aan! Het doosje is heel makkelijk in gebruik en neemt amper ruimte in. Naast dat het een duurzaam en natuurlijk product is, is het ook 100% plasticvrij, dierproefvrij en vegan!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s