Review: McPlant

De afgelopen jaren is vegetarisch en veganistisch eten een stuk normaler geworden dan een paar jaar geleden. Zo komen bij de bekende fastfoodrestaurants meer vegetarische opties en zoals Leonie ooit eens schreef in haar blog Vegaburger feestje: “Lekker, komen vegetariërs ook eens van hun sla-en-komkommer-imago af.”

Zelf ben geen vegetariër, maar meer een flexitariër. Ik houd nog steeds van mijn stukje vlees, maar eet het een heel stuk minder. Ik houd er ook erg van om vleesvervangers te testen en te eten, want ik ben altijd erg benieuwd of deze in de buurt komt van het stukje vlees dat ik zo lekker vind. Toen ik zag dat McDonalds een nieuwe vegetarische burger had in samenwerking met Beyond Meat-burger, moest en zou ik dit geheel belangeloos voor jullie testen.

Doordat ik al eens een Beyond Meat-burger heb gegeten, wist ik al enigszins wat ik kon verwachten van deze burger qua smaak. Waar ik nu vooral benieuwd naar was, was of deze burger een beetje een McDonalds-smaak had of juist niet. Voor we naar de beoordeling gaan, gaan we eerst even wat dieper in op de burger: de McPlant.

Wanneer je de McPlant koopt, dan krijg je het traditionele burgerbroodje met sesamzaad met daarop een sappige Beyond Meat-burger. Ook zit er tomaat, cheddarkaas, ijsbergsla, verse ui, augurk, mosterd, ketchup en sandwichsaus op. Dit wist ik niet van te voren en daardoor was mijn eerste reactie toen ik mijn bakje opendeed: “Is dit een Whopper?” De burger deed mij eerder aan een Whopper van de Burger King denken dan aan een burger van McDonalds. Dit hoeft natuurlijk niks te zeggen over de smaak.

Toen ik naar de dikte van de burger keek, was ik een beetje teleurgesteld. De Beyond Meat-burger, die ik zelf ooit gebakken had, was een stukje dikker dan ik nu had, maar als je hem vergelijkt met een normale burger van McDonalds, dan zie je geen verschil.

Helaas kan ik je vertellen dat ik na de eerste hap niet heel erg enthousiast was. De smaak was niet zoals ik hem verwachten, want ik had niet het idee dat ik een burger aan het eten was en ook geen goede vleesvervanger. Dit vond ik heel jammer, want toen ik eerder de Beyond Meat-burger had, kon ik bijna niet het verschil onderscheiden van een normale burger. Nu juist heel erg. Waar dit doorkomt, weet ik niet heel precies. Ik vond het wel een beetje een McDonalds-smaak hebben, maar ik hoef deze burger niet nog een keer als ik geen zin heb in een echte burger. Dan skip ik mijn McDonalds-bezoek wel helemaal.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s