Een Week uit het Wanhopige leven van Leonie #12

Wat heeft Leonie deze week uitgespookt? Het was een mooie week met de eerste echt drukke werkdag van het jaar, all-you-can-eat restaurants, heel veel dierentekeningen en een plantje zonder wortels.

Vrijdag 24 september
Vanochtend heb ik het rustig aan gedaan. Ik was de dag hiervoor voor controle in het ziekenhuis en had daarna gewerkt, dus daar was ik best moe van. Vanmiddag heb ik wel een cadeautje gekocht voor een collega die afscheid nam. Hij gaat naar een ander filiaal toe. Dat afscheid hadden we ’s avonds bij het personeelsuitje. We zijn met z’n allen gaan eten bij all-you-can-eat restaurant Ni Hao. Ik heb uiteraard weer sushi, wokgerechten, patat en gebakken banaan door elkaar gegeten, maar eigenlijk kom ik in dat soort restaurants alleen voor het dessertbuffet. Het was super gezellig en ik ging rollend (van alle toetjes) naar huis.

Zaterdag 25 september
Vandaag heb ik gewerkt. Het was voor het eerst in zeker een jaar tijd weer eens druk in de winkel, wat een hele gekke ervaring was. We zijn dat gewoon niet meer gewend en ik heb nu zelfs collega’s die het überhaupt nog nooit druk hebben meegemaakt. Het is even weer wennen en ik ben benieuwd naar de komende weekenden.

Toen ik vanavond thuis kwam ben ik begonnen aan een 100 dieren tekenchallenge die ik voor mezelf op heb gezet. De inspiratie kwam van Youtuber Jess Karp die ook 100 verschillende dieren tekende. Als je iets vaker herhaald, wordt je er vanzelf beter in. Ik teken het liefste dieren, dus dit leek mee een leuke challenge ter afwisseling van mijn andere tekeningen.

Zondag 26 september
Vandaag was ik vrij. Ik schilderde met gouache een walvis en twee zeehonden. Dit is ter voorbereiding van een grotere schildering die ik ga maken op een zeekaart in opdracht van mijn neef. Een super leuke uitdaging en ik was wel tevreden met de schilderingen die ik vandaag maakte. Met mijn verfvingers ontving ik ook nog mijn opa en oma. Ze kwamen gezellig op de thee. Vanavond keek ik Heel Holland Bakt terwijl ik ondertussen daar traditiegetrouw over appte met een vriendin. Dit is een gewoonte die we overhouden uit de Coronatijd. Op de één of andere manier is dat gewoon heel gezellig tv kijken.

Maandag 27 september
Vandaag was ik weer aan het werk in de schoenenwinkel. Op maandag gebeuren er altijd rare dingen rond de winkel. Vorige week was er knokkerij voor de winkel en werd er iemand opgepakt. Deze week smeulde er iets in het magazijn van één van de andere winkels op ons rijtje. Gelukkig zijn onze muren er niet uitgeblazen en viel het allemaal mee.

Vanavond at ik een restje van gisteren. Dat vind ik echt ideaal. Op dagen dat ik vrij ben, kook ik graag voor twee keer. Zo hoef ik na werk niet te koken en kan ik gewoon een restje eten. Hierna heb ik weer wat dieren getekend voor mijn tekenchallenge.

Dinsdag 28 september
Ik ben de dag begonnen in de Albert Heijn om boodschappen te doen. Ik doe meestal voor ongeveer een week boodschappen. Dat vind ik makkelijker dan iedere dag naar de winkel te moeten. Ook moest ik een zalf ophalen bij de apotheek. Ik ben heel goed verzekerd met al mijn kwaaltjes, maar toch heb ik het weer voor elkaar gekregen een zalf nodig te hebben die niet wordt vergoed. Knap gedaan weer!

Vanmiddag zat ik in de zon in de tuin, waar ik weer aan mijn tekenchallenge werkte. Ik hoef nog maar 80 dieren…

Vanavond had ik een kennismaking met onze nieuwe filiaalmanager waarna ik ‘even snel’ iets zou gaan eten met een collega. Dat ‘even snel’ werd uitgebreid sushi eten bij mijn favoriete sushirestaurant in Groningen; Imono. Heerlijk en zeer gezellig! Toen we gingen eten waren de clubs al open, wat een gek fenomeen is in Groningen. Toen we rond 22.00uur naar huis gingen, was het super druk met mensen die uitgingen. Dat is normaal om die tijd echt nog niet aan de hand.

Woensdag 29 september
Vanochtend was het tijd voor mijn wekelijkse zwemsessie. Het regende buiten zo hard dat ik net zo goed in mijn badpak op de fiets kon.

Vanmiddag ben ik met mijn moeder naar Tuinland geweest om naar de nieuwe herfstdecoratie en plantjes te kijken. De herfstdecoratie ging echter naadloos over in de kerstafdeling die al half opgebouwd was. Ik kocht een plantje zonder wortels en dierensokken. Vervolgens reden we door naar een sportwinkel waar ik een nieuw badpak kocht. Ik was daar meer dan erg aan toe. Het oude badpak was enigszins beschamend geworden. Vanavond maakte ik verse soep met een croissantring (wil je dat recept? Check hem hier). Later vanavond keek ik de tranentrekker “Me Before You” op Netflix. Echt een prachtige, keiharde en meevoerende film.

Donderdag 30 september
Vandaag heb ik weer gewerkt. Ik maakte tijdens het werk een foto ter promotie van de nieuwe Dr. Martens die we binnen hadden gekregen voor de Instagram- en Facebookpagina van ons filiaal en ik werd geknuffeld door een heel klein jongetje die heel blij was met zijn nieuwe Vans.

Vanavond at ik mijn restje soep en croissantring op en ging ik daarna naar mijn vrijwilligerswerk bij de zwemclub in Beatrixoord. Het was een gezellige avond waar ik nogal luidkeels zong, met een lichte keelpijn als gevolg. Dan weet je dat je goed gezongen hebt.

Dat was hem weer, tot de volgende keer!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s