De herfst staat voor de deur! Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar best wel zin in heb. De frisse wind, mooie herfstkleuren en lekkere herfstgerechten! Zo ook deze lekkere paddenstoelenstoof met ovenfriet. De paddenstoelenstoof is vegetarisch en smaakt heerlijk kruidig. Lekker na een mooie herfstwandeling het huis vullen met de geur van dit lekker stoofpotje. Het ultieme comfortfood mét groente!
Ingrediënten:
250 gr. paddenstoelenmix voor risotto (met tijm)
1 flinke, rode ui
1 winterpeen
2 tenen knolfook
1 plak ontbijtkoek
3 eetlepels ketchup
1 paddenstoel bouillonblokje
250 ml. heet water
Parmezaanse kaas om te bestrooien
Ovenfriet, zoveel je wilt!
Boter om in te bakken
Aan de slag!
1. Snij de uien in ringen en halveer deze ringen.
2. Doe een goede klont boter in een braadpan en fruit de uienringen op laag vuur totdat ze glazig en een beetje bruin worden.
3. Snij ondertussen de winterpeen. Halveer hem eerst en snij hem daarna in plakjes. Snij de paddenstoelen in grove stukken en snij de knoflook fijn. Rits de tijm. Van de rozemarijn die in de verpakking paddenstoelen zit, kun je wat takjes gebruiken en de rest bewaren voor een ander gerecht. Voeg dit alles toe bij de uien. Laat het ongeveer 5 minuten op hoog vuur mee bakken.

4. Kook ondertussen het water en voeg dit vervolgens met het bouillonblokje toe aan de pan. Breng het in de pan opnieuw aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het 15 minuten op een laag vuur stoven met de deksel op de pan.
5. Maak de ovenfriet klaar in oven of airfryer.
6. Voeg na die 15 minuten de ketchup toe en kruimel de ontbijtkoek boven de pan. Roer goed door. En laat nog ongeveer 15 minuten stoven.
7.Serveer de paddenstoelenstoof naast de friet en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Je kunt eventueel er nog wat (vegan)mayonaise naast doen.
Eetsmakelijk!