Deveny’s 5 duurzame favorieten

Sinds juni vorig jaar ben ik meer over een onderwerp gaan delen dat belangrijk is voor mij: duurzaamheid. Mocht je niet weten dat september de maand van de duurzaamheid is, dan deel ik dat graag bij deze met je. Een mooi moment om mijn top 5 van favoriete en vooral ook duurzame producten met jullie te delen!

1. Scheermes

Ik ben nog nooit zo blij geweest met een scheermes als toen ik mijn safety razor kocht. Mijn oksels zijn nog nooit zo glad geweest en ik scheer zelfs minder dan voorheen. Naast dat je minder afval produceert, want je hoeft alleen maar om de paar weken een dun klein mesje te vervangen, bespaart het je ook geld. De aanschaf is iets duurder dan een plastic houder, maar vooral de mesjes zijn een heel stuk goedkoper.

2. Scheerzeep

Ik gebruikte eerder nooit scheerschuim, omdat ik het a) onzin vond en b) het te duur vond om steeds een nieuwe bus te moeten kopen. Ik heb het idee dat scheerzeep ervoor zorgt dat ik beter kan scheren, maar het gebruik is ook erg handig! Geen flessen, die je steeds weg moet gooien, maar alleen een klein kartonnetje.

3. Wattenschijfjes

Dit is misschien wel een van de producten waar ik veel plasticafval door produceerde. Volgens mij moest ik bijna maandelijks nieuwe schijfjes kopen en elke keer gooide ik het omhulsel weer weg. Wasbare wattenschijfjes zijn heel fijn en ik zou echt niet anders willen. Ik vind het wel jammer dat zodra er mascara op heeft gezeten, je dat eigenlijk altijd blijft zien. Hoe goed je ze ook wast.

4. WC-blokjes

Nog steeds ben ik erg blij met deze wc-blokjes. Ze zorgen ervoor dat de wc er iets vrolijker uitziet door de kleurtjes. Ook geven ze een goede geur af en bevatten heel wat minder plastic dan de wc-blokjes die je normaal gebruikt.

5. Spons

Deze overstap heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik dubbel minder plastic verbruik. Doordat dit een soort zakje waarin je zeep kan doen, verminder ik mijn plastic fluffyspons gebruik, maar ook minder douchegel. Nu koop ik namelijk alleen maar stukken zeep en koop geen flessen douchegel meer en ik ben gestopt het kopen van plastic fluffysponzen. Twee vliegen in één klap eigenlijk!

Heb jij een favoriet, maar vooral ook duurzaam product? En moet ik dat eens proberen? Laat het mij vooral weten!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s