Review: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Mocht je niet bij kunnen houden hoeveel films er al in de MCU (Marvel Cinematic Universe) zijn, dan kan ik je vertellen dat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings alweer de 25ste is in de serie! Ik ben een groot fan van de Marvelfilms en ben altijd heel enthousiast wanneer er een nieuwe film uit is gekomen. Deze keer was ik erg benieuwd, omdat deze film over een karakter ging waar ik niet heel erg bekend mee ben. Over het algemeen ben ik altijd erg blij met een Marvel-film, maar was ik dat dit keer ook?

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings vertelt het verhaal van Shang-Chi, een jongvolwassene die in Amerika woont onder de naam van Shaun. Tijdens een doodnormale dag op weg naar zijn werk wordt hij aangevallen door mannen in de bus. Zijn beste vriendin Katy komt erachter dat Shaun niet de persoon is die hij zegt te zijn en staan samen aan het begin van een avontuur waarin het verleden eindelijk verwerkt wordt.

Waar ik allereerst heel blij mee ben, is dat het overgrote gedeelte van de cast uit mensen bestaan die ook een Aziatische achtergrond hebben. Geen white-washing van de karakters en naar mijn idee zijn de karakters ook heel goed gecast. Dit is ergens wel een beetje moeilijk om te zeggen, omdat ik namelijk niet heel erg bekend ben met de strips en dus ook niet de karakters.

Iets anders waar ik ook heel blij ben is dat er voor een groot deel ook Chinees (of een andere Aziatische taal. Geen verdere ervaring mee…) wordt gesproken. Normaal vind ik het heel vervelend dat als er gesproken wordt in een taal waar ik niet heel erg bekend mee ben, maar in deze film had ik dat totaal niet en vond ik het ook een hele mooie en goede aanvulling op de film. Ik denk dat ik het anders ook wel een beetje jammer had gevonden als ze het niet hadden gedaan.

Waar ik ook blij verrast door was, was namelijk een hele filmlijn die niet voorkwam in de trailer. Normaal weet je bij de gemiddelde superhero-film door de trailer wel waar de film overgaat en hoe het gaat eindigen. Nu zat ik in de zaal en werd ik verrast. Goed gedaan Marvel!

Ik kan nog wel even doorgaan met het opnoemen van dingen, maar ik kan ook kort zijn. Ook al is de MCU al 25 films, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is een mooie en goede aanvuller op de rest. Wat ook erg fijn is, is dat de film ook een beetje op zichzelf staat voor de persoon die niet alle 24 andere films heeft gezien, maar heeft ook hints naar andere films. Ga vooral naar de bios en ga deze film zien!

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ****
Sinds 1 september in de bioscoop

Bron kopafbeelding

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s