Het Schetsboek van Leonie

Bij het vorige deel kondigde ik al aan dat mijn Royal Talens schetsboek bijna vol was, inmiddels is die dat al lang. Ik ben overgestapt naar een schetsboek met aquarelpapier van Hahnemühle en een schetsboek met markerpapier van Ohuhu. Daar heb ik al vol op in geklad, net als in mijn ‘Schetsboek voor Zooitjes”. Daarnaast heb ik de laatste tijd ook veel grotere dingen gemaakt op los papier. Ik teken nog steeds veel liever dieren dan mensen. Een deel van de resultaten daarvan, ga je vandaag zien!

Beren & Eenden
Dit is een voorbeeld van een per ongeluk goed gelukte pagina’s uit mijn “Schetsboek voor Zooitjes”. Ik was bezig met het ontwerpen van een nieuw karaktertje, namelijk een beer. Hij kreeg er vanzelf een eenden vriendje bij en dat resulteerde in deze pagina. Ze hebben alleen nog geen naam. Ik vind deze pagina’s vooral heel schattig. Ik heb ze ingekleurd met Faber-Castell Polychromos kleurpotloden. Tot voor kort gebruikte ik nooit kleurpotloden, maar na het proberen deze ben ik helemaal om.

Beestenboel
Deze tekening heb ik samengesteld aan de hand van allemaal verschillende dierenfoto’s. Ik heb hem gekleurd met Van Gogh aquarelverf. Toen ik anderhalf jaar serieus begon met tekenen, tekende ik voornamelijk na van andere tekeningen en maakte ik af en toe mijn eigen cartoonversies ervan. Inmiddels ben ik zo ervaren dat ik semi-realistisch kan natekenen van foto’s en ze dan ook nog op deze manier samenvoegen. Daar ben ik best wel trots op! Ik vind het een vrolijke tekening geworden.

De Zeven Dwergen
Als ik soms niet zoveel tijd heb voor een groter project of wanneer ik even niet zoveel inspiratie heb, ga ik vaak aan de slag met Disney cartoon karakters. Die teken ik dan het liefste met mijn alcoholmarkers van Ohuhu en Winsor & Newton. Zo heb ik hier de zeven dwergen van Sneeuwwitje getekend in mijn schetsboek met markerpapier. Voor schaduwen is de grote tip om ook kleurpotloden te gebruiken over de markers heen.

Gorilla
Dit is een vrij snelle en rauwe schets uit mijn “Schetsboek voor Zooitjes”. Het was een vrij snelle schets en de eerste keer dat ik een gorilla tekende. Zoals je misschien opvalt, is deze best wel anders dan mijn andere tekeningen. Dat heb ik niet met opzet gedaan, maar ik vind het er wel mooi uitzien.

Feniks
Op deze feniks ben ik wel echt super trots. Ik heb als inspiratie verschillende tekeningen en schilderingen van feniksen gebruikt die ik op Pinterest vond. Ik vind het mooi hoe de roodgele feniks afsteekt tegen de donkere achtergrond.

Vosje
Dit vosje mocht ik maken in opdracht van een kennis. Haar zoontje houdt van vossen en kon nog wel wat decoratie gebruiken op zijn slaapkamer. Na wat testjes kwam dit vosje eruit. Ik schilderde hem met aquarelverf van Winsor & Newton op een A5 aquarelpapier. Hij werd gelukkig goed ontvangen en ik ben zelf ook helemaal weg van dit vosje!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Het Schetsboek van Leonie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s