Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #11

Welkom bij weer een nieuwe week uit het wanhopige leven van Leonie! Dé soap die nog boven The Kardashians en de Meilandjes uittorent. Deze week was eigenlijk verre van wanhopig. Ik was aan het werk, maar deed ook veel leuke dingen en at nauwelijks thuis. Kijk je mee?

Vrijdag 23 juli
Vandaag was echt een topdag! Ik ging met twee vrienden naar de Efteling. Elk jaar gaan we samen heen. We hadden dit jaar echt perfect pretparkweer. Het was wel vrij druk in de Efteling, maar gelukkig was het Corono-wise allemaal nog goed te doen. We hebben alle attracties gedaan die we wilden doen en onze favoriete attractie, de Droomvlucht, zelfs twee keer! De Efteling is voor ons de dag dat alles mag, dus we nemen al niet eens meer de moeite om zelf broodjes mee te nemen, aangezien we weten dat alle eet-verleidingen toch te groot zijn. We lunchten met pannenkoeken bij Polles Keuken en ’s avonds at ik een vegetarisch broodje hamburger met friet bij het Panorama restaurant. Tussendoor had ik ijskoffie en een Swirl. Het was een topdag! Na een ronde door de souvenirwinkels gingen we rond 21.30u moe, voldaan, tonnetje rond en betoverd weer naar huis.

Zaterdag 24 juli
Ondanks dat ik gisteravond vrij laat thuis was vanuit de Efteling, moest ik vanochtend wel de winkel openen. Het viel me gelukkig niet tegen. Het was een erg rustige dag met weinig klanten. ’s Avonds at ik naanbrood met verschillende groenten en mozzarella. Een beetje een tegenhanger van gisteren. Ik keek de laatste aflevering van Loki op Disney+. Prachtige serie en geweldig geacteerd door onder andere Tom Hiddleston en Owen Wilson!

Zondag 25 juli
Zondag is blijkbaar voor mij de dag van tradities. Zo heeft zich een traditie gevormd dat als ik op zondag met een bepaalde collega moet werken, we van te voren broodjes bestellen bij Croissanterie Pigalle in Groningen. Deze keer hadden we een ontbijtpakket besteld met verschillende soorten beleg, rauwkost, brood, croissantjes en jus d’orange. Heerlijk en helemaal niet duur! Een echte aanrader!

De dag verliep weer rustig en ’s avonds kwamen mijn ouders mij halen en gingen we samen met mijn broer bij de Chinees eten. Ik had een visgerecht met paprika, ananas en witte rijst. Heerlijk, maar man, wat krijg je daar altijd veel eten. Bij deze Chinees krijg je het nog lekker traditioneel in grote schalen op een warmhoudplaat.

Na thuiskomst viel ik helemaal uit elkaar van vermoeidheid na het weekend werken na de Efteling en keek ik (traditiegetrouw) The Great British Bake-Off terwijl ik daar de hele aflevering lang over appte met een vriendin. Online samen kijken blijven we erin houden.

Maandag 26 juli
Weer een nieuwe werkdag! Deze was ten opzichte van het weekend verrassend genoeg een stuk drukker. ’s Avonds at ik in m’n eentje bij de McDonald’s, omdat ik daarna nog een vergadering had. De vergadering ging over de talkshow die we met ons team van radioprogramma Glasnost maken op het Noorderzonfestival. Dit mag gelukkig doorgaan onder allerlei strikte voorwaarden.

Dinsdag 27 juli
Dit was voornamelijk een lekker bijkom dagje thuis. Wel deed ik een half uurtje Pilates, om de dag niet helemaal als een vaatdoek te beginnen. Ik doe dit aan de hand van filmpjes op Youtube van Lottie Murphy, die Deveny mij ooit aanraadde. ’s Middags heb ik wel liggen vaatdoeken op de bank, terwijl ik samen met mijn moeder Titanic keek en online shopte. Deze keer heb ik Titanic eens helemaal afgekeken. Ik stop heel vaak met kijken vlak voordat het schip zinkt (spoiler alert: ja, hij zinkt dus), omdat het dan allemaal goed lijkt te komen, maar vandaag was ik emotioneel stabiel genoeg om hem eens helemaal af te kijken.

Vanavond ging ik gezellig uit eten met dezelfde vrienden met wie ik naar de Efteling ging. We gingen naar Kyoto in Drachten, omdat zij daar eens waren geweest en het erg lekker eten vonden. Niets gelogen, de verwachtingen werden waar gemaakt. Je eet er doordeweeks onbeperkt sushi voor €24,95. Ik vond de sushi erg lekker en heb mijn buik rond gegeten.

Na het eten zijn we in het reuzenrad gegaan. Het sushirestaurant was goedkoop, maar de rest van ons geld is naar het reuzenrad gegaan. De kaartjes waren maar liefst €9 per persoon. Hadden we ook nog het ultieme geluk dat het tijdens onze rondjes gigantisch ging stortregenen, waardoor we bijna werden weggeblazen en er nauwelijks nog een uitzicht was.

Woensdag 28 juli
Vanmiddag heb ik gewerkt. Het was weer een rustige middag. Vanavond at ik gnocchi met verschillende soorten groenten. Ik heb hier al eens het recept van gedeeld. Mijn pakketjes van de online shopsessie zijn binnen gekomen. Ik had acrylverf, alcoholmarkers en een lila-kleurige jurk besteld. Hierna heb ik lekker geschilderd met mijn aquarelverf. Ik ben bezig met een schildering van verschillende dieren, die ik bij verre niet af heb gekregen.

Donderdag 29 juli
Vandaag ben ik de dag begonnen met baantjes trekken in het zwembad. Het ging echt heel lekker en ik heb voor mijn gevoel best snel gezwommen. Hierna heb ik even snel geluncht thuis en ben toen weer met dezelfde vrienden terug naar Drachten gegaan. We hadden na het etentje bij Kyoto wat leuke winkels gezien en wilden graag winkelen. Ik ben echt ontzettend goed geslaagd met twee blouses, een jurk met vlinders erop, een t-shirt met streepjes en wat tekenspullen. Het was een heerlijke middag! Bij thuiskomst bestelde ik pizza (want ik had deze week nog niet genoeg ongezond eten gehad), waar dan wel weer groenten opzaten. Vanavond typte ik deze blog.

Op naar weer een nieuwe week! Hopelijk met een iets gezonder eet- en uitgavepatroon…

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #11”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s